donderdag 14 augustus 2014
Recept: Courgette fritters
Ingrediënten:
- 1 courgette
- 1ui (fijngesneden)
- 2 tenen knoflook
- 50gr zelfrijzend bakmeel
- 1 ei (losgeklopt)
- 1 bol mozzarella (of 50gr geitenkaas)
- olijfolie
- zout en peper
Voor de finishing touch:
- Griekse yoghurt
- 2 tenen knoflook
- paar blaadjes munt
Bereiding:
De courgette fritters:
Haal het vruchtvlees uit de courgette.
Rasp de courgette en laat de courgette-rasp met wat zout uitlekken in een zeef.
Doe de rasp in een mengkom, voeg de knoflook, ui, ei en zelfrijzend bakmeel toe.
Roer dit tot een beslag en meng er dan de in blokjes gesneden mozzarella (of geitenkaas) doorheen.
Verdeel in 4 porties en bak deze mooi om en om bruin in de olijfolie.
De finishing touch (saus):
Meng de knoflook door de Griekse yoghurt, snij de blaadjes munt in dunne reepjes en meng deze er ook door.
Dit is een recept van onbekende komaf.
Mocht ik iemands copy-rights schenden, sorry!
Misschien maakt het feit dat wij het heeeeeel lekker vinden iets goed?
Dit is de Turkse mücver. Eet smakelijk (afiyet olsun)
BeantwoordenVerwijderenOh wat een goed recept. Met nog 3 courgettes die hier liggen te wachten op iets lekkers. Dank je.
BeantwoordenVerwijderenOh toch nog een vraag, wat doe je met het vruchtvlees? Ik heb namelijk mega courgettes.
BeantwoordenVerwijderenDag rijk wijf (ik vind je naam zo leuk!)!
VerwijderenDank voor je reactie. Het vruchtvlees gebruik je in dit recept niet, dan blijft het te nat. Maar....ik zal vandaag nog een nieuw courgette recept posten waarin het vruchtvlees wel wordt gebruikt, een beetje extra kan daarin geen kwaad.
Ik zal je wel van die courgettes afhelpen hoor ;-)