Dit recept stond nog in de wacht om te plaatsen. Maar aangezien Het rijke wijf in een reactie op mijn recept voor Courgette Fritters aangaf nog wat mega courgettes te hebben liggen, die wachten op wat lekkers én zij vast niet de enige is, want het is nu tenslotte cougette tijd.... Bij deze nog een lekker courgette recept.
Ingrediënten (voor 6 personen):
- 1 flinke courgette
- 2 wortels
- 2 paprika's
- 2 stengels bleekselderij (heb ik niet gebruikt, en ook niet gemist)
- paar teentjes knoflook
- 1 ui (fijngesneden)
- olijfolie
- 1 bouillon blokje
- 300gr spaghetti
- 200gr pesto (volgens recept rode, maar ik had alleen groene in huis, evengoed lekker)
- 2 eetlepels tomatenpuree
- een handvol cherry tomaatjes
- pijnboompitten
Bereiding:
De saus
Fruit de knoflook en het fijngesneden uitje in de olijfolie.
Snijd de wortels en paprika's in kleine stukjes en gooi deze erbij in de pan.
Voeg vervolgens de pesto, puree en bouillon toe met daarbij een bekertje water.
Eventueel kan je ook het vruchtvlees van de courgette hier nog bij doen.
Lekker laten pruttelen.
De pasta:
Was de courgette en schaaf er dunne julienne sliertjes van met een mandoline.
Of, wanneer je dat bijzondere keukengerei niet hebt, zoals ik... Snijd dunne plakjes van de courgette en snijd deze vervolgens in dunne reepjes.
Doe de spaghetti in de pan en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Voeg de laatste 4 minuten de courgettereepjes erbij.
Als de pasta bijna klaar is de cherry tomaatjes toevoegen aan de saus,
of de tomaatjes halveren en samen met de kort geroosterde pijnboompitten als garnering gebruiken.
Deze pasta is ook te maken zonder de spaghetti.
De overgrote basis voor dit recept komt van Moeskers Moestuin en vervolgens naar eigen smaak nog wat toegevoegd.
Ziet er ook weer overheerlijk uit. Dank je wel voor het linken :) heb ik ook gedaan bij mijn berichtje. We wonen in dezelfde provincie trouwens....
BeantwoordenVerwijderen