Bron foto: Jamiemagazine |
- 70gr boter
- 50gr bloem
- 800ml melk
- 1 laurierblaadje
- 800gr verse spinazie
- 200gr ricotta
- nootmuskaat
- lasagne bladen
- 100gr geraspte (Parmesaan) kaas
- peper
- zout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 190graden.
Smelt 50gr boter in een steelpannetje en roer de bloem erdoor.
Verhit dit 2 min. en klop dan de melk erdoor tot een gladde saus.
Voeg zout, peper en laurier toe en laat 5min. pruttelen.
Smelt de overgebleven 20gr boter in een wok en laat de spinazie hierin slinken.
Knijp het vocht uit de spinazie en snijd het in stukjes.
Meng de spinazie met ricotta, een lepel van de witte saus, nootmuskaat, zout en peper.
Maak laagjes lasagne, saus, spinazie en parmezaan.
Eindig met een laagje saus.
Na 30min. in de oven heb je een heerlijke goudbruine lasagne.
Eet smakelijk!
Dit is een recept uit het magazine van Jamie Oliver.
Hee,.... dat is een leuk recept! Ga ik eens proberen.LiefSt
BeantwoordenVerwijderenWij gaan dit recept vanavond proberen. Ben benieuwd!!
BeantwoordenVerwijderenEn, heeft het gesmaakt? Ik vind het heerlijk, maar wel erg machtig.
VerwijderenWij vonden het ook erg lekker, al hadden we wel wat gesmokkeld met de verhoudingen, omdat we net iets te weinig spinazie hadden. Maar we gaan het wel nog een keer eten :D
Verwijderen