Bron: ah.nl |
4 ribkarbonades
2 citroenen (schoongeboend)
2 el bloem
1 ei
6 el paneermeel
2 el olijfolie
25 gr boter
4 takjes peterselie
Bereiding:
Bestrooi de karbonades met peper en zout. Rasp de schil van 1 citroen.
Pak 3 diepe borden.
Bord 1; bloem
Bord 2; ei loskloppen
Bord 3; citroenrasp met paneermeel mengen
Wentel de karbonades door de bloem en schud eventueel het teveel aan bloem af. Haal ze vervolgens door het ei. Druk ze tot slot stevig rondom in het paneermeel.
Verhit de olie en boter in een koekenpan en bak de karbonades op middelhoog vuur rondom goudbruin. Draai het vuur laag en laat het vlees in 10min. gaar worden. (Keer ze halverwege om)
Snijd de overgebleven citroen in partjes en garneer het vlees hiermee, samen met de takjes peterselie.
Lekker met aardappeltjes uit de oven en bijvoorbeeld peultjes.
Dit is een recept uit de Allerhande.
Dit lijkt me ontzettend lekker!
BeantwoordenVerwijderengroet
Marry