Ingrediënten:
- 100gr pijnboompitten
- 3 eetlepels balsamico azijn
- 1/2 citroen
- 200gr gewassen spinazie
- 3 flinke takken verse munt
- 5 zongedroogde tomaatjes
- 1 komkommer
- Parmezaanse kaas
- olijfolie
- peper
- zout
Bereiding:
Rooster de pijnboompitten op matig vuur licht goudbruin, schep ze over in een kom en zet ze even apart.
Maak de dressing in een mooie grote slakom met de balsamico azijn, het sap van de halve citroen, de 3 eetlepels olijfolie, wat zout en peper.
Voeg hier de pijnboompitten aan toe.
Snijd de spinazieblaadjes in reepjes en doe ze samen met de muntblaadjes in de kom.
Hak de zongedroogde tomaatjes in grove stukken en doe die er ook bij.
Snijd de komkommer in de lengte doormidden en vervolgens in 1cm dikke reepjes.
Strooi de komkommerreepjes in de kom en zet de salade op tafel.
Hussel hem vlak voor het serveren pas door en voeg dan ook een flinke rasp Parmezaanse kaas toe.
Smullen maar!
Dit is een recept van Jamie Oliver, uit zijn boek "Jamie in 30 minuten".
Origineel salade receptje. Lijkt me erg lekker met dit mooie weer.
BeantwoordenVerwijderenDit was echt een succes, terwijl ik helemaal niet zo'n salade liefhebber ben, vind het meestal zo saai, maar deze was verrassend lekker!
Verwijderen