donderdag 25 september 2014

Recept: Hazelnoten likeur (2x)

Hazelnoten likeur met kaneel

Ingrediënten:
- 1 liter alcohol (35%)
- 500gr hazelnoten (geroosterd en daarna grof gehakt)
- 250gr bruine basterdsuiker
- 1 kaneelstokje
- de rasp van een halve citroenschil

Bereiding:
Mik alles bij elkaar in een weckpot, bewaar deze op een donkere, koele plek.
Regelmatig even schudden en na 8 weken is de likeur klaar.
Giet het mengsel door een zeef, vervolgens eventueel nog door een koffiefilter en verdeel over een paar leuke flesjes.


Hazelnoten likeur met vanille

Ingrediënten:
- 1 liter alcohol (35%)
- 500 gr hazelnoten (geroosterd en daarna fijngemalen met de keukenmachine)
- 200gr kristalsuiker
- 1 vanillestokje (open gesneden en vervolgens in stukjes van 1 cm gesneden)
- de rasp van een halve citroenschil

Bereiding:
Mik alles bij elkaar in een weckpot, bewaar deze op een donkere, koele plek.
Regelmatig even schudden en na 8 weken is de likeur klaar.
Giet het mengsel door een zeef, vervolgens eventueel nog door een koffiefilter en verdeel over een paar leuke flesjes.

5 opmerkingen:

  1. ga ik zeker proberen! helemaal na die tip van de stoeptegel ;-) gr madelief

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hmmm...leuk en lijkt mee erg lekker. Ik ga het ook proberen, maar dan wel met de hazelnoten uit de duitse supermarkt. Scheelt alvast een hoop werk ;-) ben wel benieuwd welke uiteindelijk het lekkerst is, maar denk zelf dat ik ga voor de kaneel versie omdat ik dol ben op kaneel.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ondergetekende heeft nu een heleboel blaadjes,takjes en veel Hazelnoten bijelkaar geveegd.
    Het geheel hangt te drogen om daarna op een rooster te leggen en dan een vuurtje eronder te stoken....De Hazelnoten roosteren dan vanzelf en de takjes met de blaadjes verbranden..., klopt deze theorie...?

    BeantwoordenVerwijderen