zondag 17 maart 2013

Recept: Aardappeltjes uit de oven met rozemarijn


Ingrediënten:
Aardappelen (schoongeboend en in partjes gesneden)
Verse rozemarijn
Knoflook (3 teentjes)
Olijfolie
Zout
Peper

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Boen de aardappels schoon en snijd ze in partjes. Kook ze kort en laat ze hierna even uitwasemen.
Houd het takje rozemarijn even onder de hete kraan, haal de blaadjes eraf en kneus deze.
Plet de knoflookteentjes met de platte kant van een groot keukenmes.
Smeer een ovenschotel in met olijfolie.
Doe de knoflookteentjes, aardappelpartjes en rozemarijn in de ovenschotel.
Peper en zout erover en alles even door elkaar schudden.
20 minuten in de oven,  regelmatig even omscheppen.


Dit is een recept van Jamie Oliver, uit zijn boek "Koken met Jamie"

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen