vrijdag 15 november 2013

Recept: Pasta met tomaten en mozzarella uit de oven


Ingrediënten:
- 400gr gedroogde orecchiette of schelpjes pasta
- 1 ui (fijngehakt)
- 2 tenen knoflook (in dunne plakjes gesneden)
- 1,5 kg tomaten of 3 blikken van 400gr tomaten in blokjes
- 1 of 2 gedroogde rode Spaanse pepers (verkruimeld)
- verse basilicumblaadjes (een flinke handvol)
- een stuk Parmezaanse kaas (geraspt, 4 flinke handenvol)
- 3 bollen mozzarella (elk 150gr, in plakken gesneden)
- extra vierge olijfolie
- zeezout
- peper
- (eventueel: 1 eetlepel rodewijnazijn)

Bereiding:
Wanneer je verse tomaten gebruikt; snij met de punt van een mes het "kroontje" eruit en laat ze verder heel, leg ze 40sec in een pan kokend water tot het vel begint los te komen en schep ze er met een zeef weer uit. Spoel de tomaten af met koud water, trek de velletjes eraf en knijp de zaadjes eruit. Snij het vruchtvlees in blokjes

Giet een flinke scheut van de olijfolie in een grote wokpan en laat daar ongeveer 10 min. de ui, knoflook en pepers heel zachtjes in bakken.

Voeg de tomaten toe, eventueel met een beetje water.
Even aan de kook brengen en daarna 20min. zachtjes laten pruttelen.

Verwarm de oven voor op 200graden en zet alvast een grote pan gezouten water op het vuur.

Pureer het tomatenmengsel in de keukenmachine tot een gladde saus. Snipper de basilicum in de saus en voeg naar smaak peper en zout (en eventueel rodewijnazijn) toe.

Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
Hussel de pasta met de helft van de saus en een handje Parmezaanse kaas.

Pak een grote ovenschaal en vet die in met wat olijfolie.
Vul de ovenschaal met de volgende lagen: pasta, tomatensaus, handvol Parmezaanse kaas en plakken mozzarella. Herhaal dit tot de ingrediënten op zijn en eindig met een flinke laag kaas.

Na 15min. in de voorverwarmde oven is het gerecht klaar.
Succes met opscheppen, maar vooral eet smakelijk!



Dit is een recept uit het boek "Jamie's Italië" van Jamie Oliver.

1 opmerking: