donderdag 9 januari 2014

Recept: Pasta met kip en paddestoelen uit de oven


Ingrediënten:
- klein handje gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood)
- olijfolie
- 3 kipfilets (in blokjes gesneden)
- 2 tenen knoflook (in dunne plakjes gesneden)
- 350gr gemengde verse paddenstoelen (grof gesneden)
- 2dl witte wijn
- 450gr spaghetti
- 5dl slagroom
- geraspte Parmezaanse kaas
- blaadjes van een takje verse basilicum
- peper
- zout

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200graden.
Doe de porcini in een kom, giet er 1,5dl water bij en laat ze een paar minuten wellen.
Zet een grote wok op het vuur en giet er een scheutje olijfolie in.
Bestrooi de kip met peper en zout en bak ze rondom bruin.
Laat de porcini uitlekken (maar bewaar het weekvocht!) en doe ze samen met de knoflook en verse paddenstoelen bij de kip in de pan.
Giet de wijn en het vocht van de porcini erbij en zet het vuur laag.
Laat het zachtjes pruttelen tot de wijn is ingekookt.

Kook de spaghetti.

Giet de slagroom in de pan met de saus, laat het geheel tegen de kook aan komen en zet het vuur uit.
Breng de saus op smaak met peper en zout.
Doe de gekookte en uitgelekte spaghetti bij de saus in de pan en hussel goed.
Doe driekwart van de Parmezaanse kaas en alle basilicum erbij en roer goed.

Doe alles in een ovenschaal en strooi de resterende Parmezaanse kaas erover.
Zet de schaal in de oven tot de bovenkant goudbruin en krokant is, 10-15min.


Dit is het recept (Spaghetti Tetrazzini) van Jamie Oliver, uit zijn boek Jamie's Italië.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen