woensdag 26 maart 2014

Recept: Empanada's


Ingrediënten:

- 1 el olijfolie
- 1 ui (fijngesneden)
- 150gr rundergehakt
- 1 teen knoflook (geperst)
- 100gr chorizo (in reepjes snijden)
- 1 blikje tomatenpuree van 70gr
- 30gr peterselie (fijngehakt)
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl kaneel
- hot pepper sauce (flesje 85ml van Casa Fiesta)
- bladerdeeg
- paprikapoeder

Bereiding:

Verhit de olie in de koekenpan.
Bak de ui en het gehakt al omscheppend tot het rul is (3-4min).
Schep de knoflook, chorizo, tomatenpuree, peterselie, komijn en kaneel erdoor en bak het samen nog 2min.
Breng de gehaktvulling met zout en hot pepper sauce op smaak.

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Rol het bladerdeeg een beetje uit, zodat het wat dunner wordt.
Steek grote rondjes uit het deeg.
Schep het gehaktmengsel op het deegrondje, bestrijk de randen met een beetje water en vouw het deeg dubbel. Druk de randen met een vork aan.

Leg wat bakpapier op de bakplaat, leg de empanada's erop en bestrooi deze licht met paprikapoeder. Laat de empanada's in 10-15min gaar en bruin bakken.



Dit is een recept uit de Allerhande.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen