donderdag 21 augustus 2014

Recept: Bramen-appel jam


 Ingrediënten:
- 600gr bramen
- 3 appels (Elstar)
- 100ml water
- 500gr gelei suiker

Bereiding:
Schil de appels, snijd ze in 4 stukjes, verwijder het klokhuis en rasp de stukjes appel met de grote gaten van de rasp.
Spoel de bramen af.
Doe de bramen samen met de appelrasp en het water in de pan en laat 15min. doorkoken. Tussendoor regelmatig roeren.

Als je niet van stukjes in je jam houdt (zoals mijn man), kan je nu even kort de staafmixer door het vruchtenmengsel halen.

Voeg de suiker toe en laat nog 5 min. koken op middelhoog vuur. Ook nu weer regelmatig roeren om te voorkomen dat de jam aan de bodem koekt.

Vul de potjes helemaal af met jam, draai ze goed dicht en zet ze op zijn kop in de koelkast om af te koelen.


De basis van dit recept komt van Allerhande kids, met wat eigen aanpassingen.

4 opmerkingen:

  1. Hmmm... lekker! Ik ben op het moment ook volop jam aan het maken met de appels uit de tuin.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Appeljam, daar zou ik niet snel aan hebben gedacht. Ik wil straks nog appelmoes of compote gaan maken. Maar inderdaad heerlijk lekkers maken uit eigen tuin!

      Verwijderen