Ingrediënten:
- 500gr courgette
- 2 tenen knoflook
- 1 grote ui
- 3 eetlepels Italiaanse kruiden
- 75gr risottorijst
- peper
- bouillonblokje (rund), opgelost in 8dl water
- 400gr rundergehakt
- bakboter
- 1 dl slagroom
- 40gr geraspte (Parmezaanse) kaas
Bereiding:
Hak de ui fijn en fruit hem zachtjes 3 minuten in de boter, pers de knoflook er boven uit.
Voeg het gehakt toe en bak dit rul.
Bak de rijst en Italiaanse kruiden al roerend mee, tot de rijstkorrels rondom met boter zijn bedekt.
Snij de courgette in de lengte doormidden en snij daar weer plakjes van (1/2 cm dik).
Voeg de courgette toe en bak ze even mee.
Voeg de runderbouillon toe, breng alles aan de kook. Zet daarna het vuur wat lager en kook het zachtjes zo'n 20-25min met regelmatig omroeren, tot het vocht bijna helemaal is opgenomen.
Voeg dan de room toe en laat alles afgedekt nog 3 min zachtjes koken.
Opscheppen, kaas erover strooien en eet smakelijk!
Vandaag je recept uitgeprobeerd. Lekker! Dit is een blijver.
BeantwoordenVerwijderenGisteren je andere recept gemaakt met raapstelen ipv spinazie met spekjes erbij. Da's ook een blijver!
Dank voor het delen.
Wat leuk om te horen Anita. Dank voor je reactie.
VerwijderenLekker. Hoeveelheid rijst wel verdubbeld.
BeantwoordenVerwijderenLijkt mij de hoeveelheid rijst per persoon
VerwijderenLijkt mij de hoeveelheid rijst per persoon
BeantwoordenVerwijderenLijkt mij de hoeveelheid rijst per persoon
BeantwoordenVerwijderen