dinsdag 2 juni 2015

Recept: Risotto met gehakt en courgette

Ingrediënten:

- 500gr courgette
- 2 tenen knoflook
- 1 grote ui
- 3 eetlepels Italiaanse kruiden
- 75gr risottorijst
- peper
- bouillonblokje (rund), opgelost in 8dl water
- 400gr rundergehakt
- bakboter
- 1 dl slagroom
- 40gr geraspte (Parmezaanse) kaas

Bereiding:

Hak de ui fijn en fruit hem zachtjes 3 minuten in de boter, pers de knoflook er boven uit.
Voeg het gehakt toe en bak dit rul.
Bak de rijst en Italiaanse kruiden al roerend mee, tot de rijstkorrels rondom met boter zijn bedekt.
Snij de courgette in de lengte doormidden en snij daar weer plakjes van (1/2 cm dik).
Voeg de courgette toe en bak ze even mee.
Voeg de runderbouillon toe, breng alles aan de kook. Zet daarna het vuur wat lager en kook het zachtjes zo'n 20-25min met regelmatig omroeren, tot het vocht bijna helemaal is opgenomen.
Voeg dan de room toe en laat alles afgedekt nog 3 min zachtjes koken.
Opscheppen, kaas erover strooien en eet smakelijk!

3 opmerkingen:

  1. Vandaag je recept uitgeprobeerd. Lekker! Dit is een blijver.
    Gisteren je andere recept gemaakt met raapstelen ipv spinazie met spekjes erbij. Da's ook een blijver!
    Dank voor het delen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat leuk om te horen Anita. Dank voor je reactie.

      Verwijderen
  2. Lekker. Hoeveelheid rijst wel verdubbeld.

    BeantwoordenVerwijderen