woensdag 14 januari 2015

Recept: smaakexplosie salade

Afbeelding uit het boek "Kook met Jamie"
Ingrediënten:

- 4 bollen mozzarella
- 2 citroenen
- 4 mandarijntjes
- 2 handen vol rucola
- 1 krop treviso of radicchio (mocht je het ergens vinden ;-))
- klein bosje verse munt
- 8 plakjes prosciutto (rauwe Italiaanse ham)
- handjevol vlokken Parmezaanse kaas
- balsamicoazijn
- 10 eetlepels extra vierge olijfolie
- peper
- zout

Bereiding van de dressing:
3,5 eetlepel vers citroensap, 10 eetlepels olijfolie, naar smaak peper en zout toevoegen en mixen maar!

Bereiding van de salade:
Zet 4 borden klaar en trek de bollen mozzarella een beetje uit elkaar en leg op ieder bord 1 bol.
Strooi er peper en zout over en rasp er een beetje citroenschil over.
Pel de mandarijnen en snij deze per helft in plakken van zo'n 0.5cm dik.
Leg de plakjes mandarijn op de mozzarella, 1 mandarijn per bord.
Maak de rucola (en treviso of radicchio) en de munt met een klein beetje van de dressing aan.
Bewaar een paar blaadjes munt voor de garnering.
Leg 2 plakjes rauwe ham op een snijplank en rol in iedere plak een plukje van de sla.
Leg deze rolletjes bij de mozzarella op het bord.
Een paar vlokken Parmezaanse kaas erover, een paar blaadjes munt en een paar drupjes balsamicoazijn.

Eet smakelijk!


Dit is een recept (Kerstsalade van Fifteen) uit het boek "Kook met Jamie" van Jamie Oliver.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen