zondag 22 februari 2015

Recept: Toettaartjes

Ingredienten:
Bloem (om te bestuiven)
Bladerdeeg
Kaneel
125gr creme fraiche
1 ei
1 theelepel vanille extract
5 eetlepel licht bruine basterd suiker
1 sinaalappel (schil en sap)

Bron foto: "Jamie in 30 minuten"
Bereiding:
Rol het bladerdeeg een beetje uit en strooi er een paar snuffen kaneel over.
Rol het deeg losjes op en snijd de rol door midden.
Pak een muffinvorm en gebruik een halve "bladerdeegrol" per kuipje. Druk het deeg er met je duim in zodat de onderkant plat is en er een klein randje boven het kuipje uitsteekt.
Zet in de (voorverwarmde) oven, 200graden, 8-10 min, tot ze lichtbruin zijn.

Pak een kleine kom en schep hier de creme fraiche in, samen met het ei, het vanille extract, 1 eetlepel licht bruine basterdsuiker en de geraspte sinaasappelschil. Goed mengen met een vork.

Als de vormpjes klaar zijn, druk je het opgeblazen deeg rondom tegen de rand om ruimte te maken voor de vulling.
Schep het creme fraiche mengsel in de vormpjes en zet ze ongeveer 8 minuten in de oven.

Zet een kleine steelpan op hoog vuur. Sinaasappelsap en de rest van de suiker in de pan en blijf roeren tot het karameliseerd.

Schenk een klein beetje caramel op de taartjes, die inmiddels uit de oven zijn. Ze taartjes zijn nog zacht, maar dat hoort zo.
Even laten staan om op te stijven.

Eet smakelijk (samen met je lief bijvoorbeeld ;-))


Dit is een recept van Jamie Oliver, uit zijn boek "Jamie in 30minuten".

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen