woensdag 23 september 2015

Recept: rosbief met knoflook, rozemarijn en paddestoelen

Bron foto: Jamie's Italië (Jamie Oliver)

Ingrediënten:
- runder bieflapjes (1cm dik)
- olijfolie
- truffelolie (als je dat lekker vindt)
- 2 takjes verse rozemarijn (alleen de naaldjes)
- 1 teen knoflook
- rucola
- kastanjechampignons (handvol)
- balsamicoazijn
- zout
- peper
- vlokken Parmezaanse kaas

Bereiding:
Zet de oven alvast aan op de hoogste stand.
Sla de bieflapjes plat met een vleeshamer, tot ieder lapje ongeveer 2x zo groot is geworden (en een kwart van de oorspronkelijke dikte).
Doe de rozemarijn in een zeef en laat er heet water over stromen (zo komen de olie en smaak los).
Gooi de rozemarijn naaldjes in een kommetje met 3-4 eetlepels olijfolie, roer de uitgeperste teen knoflook erdoor en wrijf met dit mengsel de platgeslagen bieflapjes in.

Snijd de kastanjechampignons alvast in dunne plakjes, maak de (gewassen) rucola klaar met wat olijfolie, balsamicoazijn en peper en zout, en zet de vlokken Parmezaanse kaas vast klaar.

Leg het vlees op een bakplaat en zet deze 1 tot 3 minuten in de oven (afhankelijk van de oven).
Schuif het vlees van de bakplaat op een bord (2 lapjes p.p.), handje rucola erop, champignons erover en afmaken met de vlokken Parmezaanse kaas.

Oh, dit is zo lekker!! Je kan gebruiken als voorgerecht. Maar wij vinden het zo lekker, dat we het eten als hoofdgerecht, met wat aardappeltjes uit de oven.


Dit is een recept van Jamie Oliver, maar dan onze ietwat versimpelde versie.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen