zondag 24 januari 2016

Recept: Kipcordonbleu met gebakken spinazie


Ingrediënten:

- 4 kipfilets
- 4 plakjes goudsalami (of schouderham)
- 4 plakjes kaas (Leerdammer)
- 1 groot ei, losgeklopt
- 8 el paneermeel
- 4 el olijfolie
- 500gr pasta
- 1 zak panklare spinazie (300gr)
- 1 teentje knoflook
- 4 cocktailprikkers

Bereiding:
Snijd de kipfilets aan 1 kant in de lengte open.
Vul elke kipfilet met een plakje salami (of ham) en een plakje kaas.
Klap de filets dicht en zet vast met een cocktailprikker.
Wentel de kipfilets door het losgeklopte ei en vervolgens door de paneermeel, zodat alle zijden bedekt zijn met een laagje paneermeel.

Bak de kip zo'n 15min in een ruime koekenpan met ongeveer de helft van de olijfolie.
Kook intussen de pasta gaar.

Met de rest van de olie in de wok de spinazie al omscheppend laten slinken.
Knoflook erdoor roeren en de spinazie met zout en peper op smaak brengen.
Pasta in het vergiet laten uitlekken.

Verdeel de kipcordonbleus en spinazie over 4 borden en serveer de pasta ernaast.


Eet smakelijk!

Ook dit is een recept uit de Allerhande.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen