woensdag 12 augustus 2015

Recept: Paddestoelen risotto

Bron foto: Jamie Oliver

Ingrediënten:

- 1 grote witte ui
- 1 stengel bleekselderij
- 15gr gedroogd eekhoorntjesbrood
- 2 takjes verse rozemarijn
- 300gr risottorijst
- 1/2 glas witte wijn
- 1 blokje groente of kippenbouillon
- 500gr gemengde paddestoelen
- 1 teen knoflook
- klein bosje verse tijm
- flinke klont boter
- Parmezaanse kaas
- 1/2 citroen
- bosje verse peterselie
- olijfolie
- zout
- peper
- 1 liter kokend water

Bereiding:
Hak de (gepelde) ui, de bleekselderij en het eekhoorntjesbrood fijn in de keukenmachine.
Schenk een flinke scheut olijfolie in een grote wokpan, doe het groentemengsel erbij en blijf regelmatig roeren.

Hak de rozemarijnnaaldjes fijn en doe ze met de rijst bij het groentemengsel in de pan.
Blijf 1 min. roeren en schenk er dan de witte wijn bij, verkruimel het bouillonblokje in de pan en blijf roeren tot de wijn geabsorbeerd is.

Voeg naar smaak zout en peper toe, giet er een mok kokend water bij en roer goed.
De komende 16-18 min. om de minuut een scheut kokend water bij de risotto schenken en goed roeren.

Spoel de paddenstoelen af. De helft van de paddenstoelen snipper je in stukjes en gaat bij de risotto. De andere helft doe je met een paar flinke scheuten olijfolie, zout en peper in een hete koekenpan.
Pers er een gepelde knoflookteen bij uit.
Pluk de blaadjes tijm, de ene helft gaat bij de paddenstoelen in de koekenpan, de andere helft in de risotto.

Haal de pan met paddenstoelen van het vuur en zet de paddenstoelen op de hoogste stand onder de gril tot ze lekker krokant en goudbruin zijn.
(Denk je nog aan de risotto? Blijven roeren hè?)

Roer de boter, het grootste deel van de geraspte Parmezaan en een flinke kneep citroensap door de risotto. Proef de risotto en voeg eventueel nog peper en zout toe, of nog een scheutje water of olijfolie om hem extra smeuïg te maken.

Hak de peterselie en strooi de ene helft over de risotto, de andere helft over de krokant gebakken paddenstoelen.


Eet smakelijk!!!



Dit is een recept van Jamie Oliver, uit zijn boek "Jamie in 30 minuten"

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen