zaterdag 10 mei 2014

Recept: citroenkip met mozzarella

bron foto: Jumbo.nl


Ingrediënten:
- 2 kipfilets
- 1 bol mozzarella (in plakjes gesneden)
- 1/2 theelepel gedroogde tijm
- ontbijtspek (plakjes)
- 20gr verse peterselie (grof gehakt)
- 2 eetlepels olijfolie extra vierge citroen ( of olijfolie met een "kneepje" vers citroensap)
- zout
- peper
- cocktailprikkers

Bereiding:
Snijd de kipfilets aan de zijkant in.
Bestrooi de plakjes mozzarella met tijm, zout  en peper.
Vul de kipfilet met mozzarella en omwikkel elke kipfilet met plakjes ontbijtspek. Zet vast met een prikker.

Verhit de citroen olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilets aan beide kanten bruin.
Om na te garen kan je ze nog 15-20min in een ovenschaal, afgedekt met aluminiumfolie in de oven zetten op 180graden.

Leg de kipfilets op een schaal en snijd ze in plakjes. Bestrooi ze met de peterselie en besprenkel met de citroenolie.



Dit is een recept uit Jumbo magazine.




2 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Het is ook heel lekker! Als je het als vlees bij het hoofdgerecht wilt gebruiken (zoals ik deed), is een halve kipfilet per persoon voldoende, want het is wel erg machtig.

      Verwijderen