Bron foto: smulweb.nl |
- 1 zakje garneeramandelen (ieuw amandelen, niet gebruikt....)
- 1 citroen
- 3 eetlepels olijfolie
- 250gr mascarpone
- 600gr spinazie
- 400gr tagliatelle pasta
- peper
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
Bereiding:
In een droge koekenpan amandelen goudbruin roosteren en af laten koelen op een bord.
Citroen schoonboenen, schil raspen en vrucht uitpersen.
Amandelen grof hakken.
In een steelpan 1 eetlepel olijfolie verwarmen. Citroenrasp en 2 eetlepels citroensap 1 min. in de olie verwarmen. Mascarpone hierin smelten. Saus op smaak brengen met zout, peper en eventueel nog wat meer citroensap. Saus warmhouden, maar niet laten koken! (of laten afkoelen en later opwarmen).
Grove stelen uit spinazie verwijderen en zo'n 100gr kleine blaadjes achterhouden (deze op laatste moment rauw toevoegen).
Pasta in ruim water met zout beetgaar koken.
In een wok de rest van de olijfolie verhitten en knoflook 30sec. zachtjes bakken.
Spinazie bij beetjes toevoegen en op hoog vuur al omscheppend laten slinken en het vocht laten verdampen. Op smaak brengen met zout en peper.
Pasta afgieten en kookvocht opvangen om saus eventueel mee te verdunnen.
In de pastapan de pasta voorzichtig omscheppen met warme mascarponesaus. Achtergehouden spinazie erdoor scheppen.
Pasta en spinazie over borden verdelen en bestrooien met amandelen.
Dit is een recept uit de Allerhande.
Dat klinkt lekker. Ga ik vanavond eens proberen, bedankt voor het delen.
BeantwoordenVerwijderenliefs.
Graag gedaan en alvast eet smakelijk voor vanavond!
Verwijderen