Bron foto: Jamie Oliver |
Ingrediënten:
- 750gr rabarber
- 1 grote sinaasappel
- 100gr lichte basterdsuiker
- 2 stukken gember (houd ik niet van, dus heb ik weggelaten)
- 2 eetlepels water
- 1 vanille stokje
- 1 eetlepel lichte basterdsuiker
- 250ml Griekse yoghurt
Bereiding:
Snijd de rabarber in stukjes van 2cm.
Rasp de schil van de sinaasappel en pers de sinaasappel uit.
Doe de rabarber, sinaasappelrasp, sinaasappelsap, basterdsuiker, water en gember in een pan. Breng het geheel aan de kook en zet dan het vuur laag. Laat het ongeveer 5min garen tot de rabarber zacht is.
In de tussentijd snij je het vanillestokje in de lengte door en meng je de zaadjes door de Griekse yoghurt, samen met één lepel basterdsuiker.
Serveer de gestoofde rabarber warm met er bovenop een schep vanille yoghurt.
Dit is een recept van Jamie Oliver
Njammie, wat ziet dat er lekker uit. Ik heb ook veel rabarber in de tuin, bedankt om dit online te zetten :)
BeantwoordenVerwijderen