zaterdag 31 mei 2014

Recept: Risotto verde

Bron foto: ah.nl
Ingrediënten:
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 ui, fijngesnipperd
- 350gr risotto rijst
- 1 courgette, in blokjes
- 1,5 liter kruidenbouillon
- 50gr pijnboompitten
- 1 teentje knoflook
- 300gr spinazie
- 2 eetlepels Italiaanse kruiden, fijngesneden
- 50gr Grana Padano, geraspt

Bereiding:
In de wok 2 el olijfolie verhitten en de ui in 5 min. op heel laag vuur glazig bakken.
Rijst en courgette erbij en meebakken tot alle korrels glanzen.
Kwart van de bouillon door de rijst roeren en rijst zachtjes laten koken.
Regelmatig roeren.
Telkens als de bouillon verdampt is een flinke nieuwe scheut toevoegen, tot de risotto na ca 25min. romig en beetgaar is.
In de koekenpan pijnboompitten kort roosteren en af laten koelen op een bord.
In een andere wok 1 el olijfolie verhitten en de knoflook erboven uitpersen.
Spinazie bij de knoflook in de pan en in 5 min. laten slinken, af en toe omscheppen.
Wok van het vuur nemen en spinazie op smaak brengen met Italiaanse kruiden, zout en peper.
Laatste minuut spinazie door de risotto roeren en nog 1 min. meewarmen.
Risotto in diepe borden scheppen en de kaas en pijnboompitten erover strooien.


Dit is een recept uit de Allerhande.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen