donderdag 29 september 2016

Restje zomer en de toekomst

Wat een heerlijke maand was september, echt een verlenging van de zomer.
Vandaag was het echt over en uit met het mooie weer, maar we gingen nog lekker even aan de slag met een restje zomer.
Eerder deze week zag ik in het tuincentrum wat moois staan, maar de prijs vond ik minder mooi.
Het toeval (of niet) wil, dat ik vandaag langs de weg precies DAT zag staan. Dus ik gooide mijn auto in de berm en nam er een paar mee. Nu staat er wat moois in huis, gratis ipv voor 12,50euro per stuk.....


Mocht je dit ook van plan zijn, zorg dan dat de zaden niet in je tuin belanden, want het gaat om de bloem van de berenklauw en die staat bekend om het veroorzaken van ernstige brandblaren.

Ook was het tijd om de pompoenen te oogsten. Eigenlijk had ik die gezaaid, met als idee om net als voorgaande jaren deze te oogsten met de verjaardag van zoon. Maar na alle verjaardagsfeestjes bij "Ballorig" wil zoon dit jaar ook graag zijn feestje daar doen. Absoluut niet mijn favoriete locatie, maar goed, voor een keertje doen we dat. Zaten we alleen met de pompoenen. Zoon en dochter nodigden hun vriendjes uit en zo hadden we gisteren een bende peuters en kleuters over ons erf heen wervelen. Superdruk, maar volgens mij heeft iedereen genoten.

Pompoenen op de mesthoop

Meiden overleg

Uithollen en daarna een gezichtje uitsnijden
Wat er overbleef...
Maar er was nog een restje zomer in huis en daar zijn we lekker mee aan het knutselen geweest.
We hebben namelijk een record aan ijsjes gegeten en daar hebben we alle stokjes van bewaard.
Tot dusver is de stand als volgt:
boot
Er is volop inspiratie te vinden op het www, dus voorlopig hebben we nog genoeg om te bouwen.


Het meisje is de laatste maand helemaal in to Sjonnie de pony. Kijk maar:
Liefde is...

Tijd om te gaan shoppen, dat moest natuurlijk wel allemaal roze. Want Sjonnie mag dan wel een jongen zijn, het meisje is dat overduidelijk niet.


En dan nu de toekomst. Nog iets meer dan een maand, dan wordt ons meisje alweer 4. Eindelijk mag ze dan naar school, want ooooo wat kijkt ze daar naar uit! Dat zorgt voor een zee van tijd, tenminste, dat stel ik mij heel rooskleurig voor ;-) Ik heb nog even getwijfeld, of ik "gewoon" zou genieten van die niet ingevulde me-time, maar het kriebelt eigenlijk al ruim een jaar, dus ik ga er voor en ik ga weer lekker aan het werk!
Sinds de verhuizing van Utrecht naar hier en de geboorte van de kinderen heb ik heel weinig gewerkt, verwaarloosbaar weinig zou ik bijna zeggen. Nou ja, ik heb natuurlijk kei-hard gewerkt, als familie manager en amateurboerin, maar niet in de zin van een betaalde baan. En ik kijk er zo naar uit om weer serieus aan de bak te gaan, want ik heb ontzettend leuk werk!
Hoe het allemaal precies gaat passen, met kinderen, huishouden en beestenboel, dat weet ik niet. Het is tenslotte een work-in progress, maar voor bijna ieder probleem is wel een oplossing te vinden. (Mijn eerste oplossing is een "poets"!) Ik ben niet van plan om full-time aan de slag te gaan, het idee is nu om 2-3 dagen per week te gaan werken, waarvan 2 dagen onder schooltijd en de derde dag gaan de kinderen een middagje naar de BSO. De oudste vraagt al regelmatig, "mama, waarom MAG ik niet naar de BSO".....de schat!

Ik ben natuurlijk wel een beetje "roestig", dus de laatste maanden van dit jaar staan in het teken van investeren in mezelf qua opvijzelen van kennis en kunde, vakinhoudelijk en op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.
In juni volgde ik al een 2 daagse clinic, superleuk, want door me weer in mijn werkveld te begeven, begon er van alles te borrelen. Heel inspirerend en positief.
Met een onderbreking van de zomervakantie, stond er daarna weer van alles in mijn werk agenda.
Ik ontmoette mijn concullega's uit de noordelijke regionen tijdens een interdisciplinair overleg, gecombineerd met een demonstratie van een nieuwe technische ontwikkeling. Dit zorgde ook weer voor inspiratie, omdat je hoort wat er speelt in het werkveld, nieuwe ontwikkelingen, opleidingen, contacten etc.
Er was een netwerkborrel in het midden van het land voor professionals die in dezelfde sector werken. Nu moet je weten dat ik eigenlijk allergisch was voor "netwerken", maar sinds ik een paar gratis online webinars voor ondernemers heb gevolgd (druk aantekeningen makend), kijk ik er heel anders tegenaan en zie ik het leuke en het nut er van in! En zie....op deze netwerkborrel, werd ik bij binnenkomst al aangesproken door één van de organisatoren. Of ik een demonstratie wilde geven op een evenement. Ook weer zo'n ding dat niet mijn ding is. Want kijkende mensen, vragen stellende mensen en oh help straks bak ik er niks van. Ja, faalangst is wél een beetje mijn ding. Maar wederom door één van die gratis online webinars, zei ik gewoon ja. Want, had ik onthouden: "zelfvertrouwen en lef zijn als een spier, die kan je trainen door gewoon te DOEN", en laten spieren nou een behoorlijke hoofdrol spelen in mijn beroep....
Een demonstratie op een evenement staat dus in de agenda genoteerd, help!
Evenals een 3 daagse cursus in Zeeland over 2 weken.
En een 2 daagse cursus in Gelderland in november.

Het is wel een heel geplan hoor voor die cursussen toch ver van huis, met kinderen (wel/niet op school), al die dieren op ons erf en niet te vergeten een man met een eigen zaak (of twee). Maar het is gelukt, net als bij al die andere werkende vaders en moeders ;-)

De afgelopen maand heb ik heel wat afgebeld, gemaild, gegoogled en gedaan (DOEN, niet vergeten: gewoon DOEN) voor de marketing-achtige dingen. Fotoshoot en teksten schrijven, zodat mijn website weer up-to-date kan worden gemaakt, nieuwe visite-kaartjes en bedrijfskleding.
Een heerlijke productieve flow! En oh wat heb ik er allemaal ZININ!

5 opmerkingen:

 1. Wat leuk dat je die in de berm vond, en dat die in de winkel gewoon 12,50 kost zeg!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een enthousiast verslag. Ja, zo kan het gaan, dingen veranderen. Alles heeft zijn tijd. Je klinkt enorm enthousiast over alle ontwikkelingen. Heel veel plezier. En alvast gefeliciteerd met je dochter.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk en ik kan het me zo voorstellen dat je er zinin hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je blog ontdekt. Komen er nog vervolgverhalen?? Plezant om lezen (nu heb ik de tijd!) Dat verandert weer als het tuinwerk begint. Ja, inderdaad opgepast met de berenklauw. Ik ben (toen ik jonger en onwetend was) ooit zo dom geweest om deze plant op te snoeien met een T-shirt met korte mouwen en dit terwijl de zon scheen. s'Anderendaags stonden beide armen vol met echt dikke blaren en ik wist toen niet hoe dit kwam. Nu intussen wel!

  BeantwoordenVerwijderen