donderdag 5 juni 2014

Gelukt! (Vlierbloesem siroop)


Links met rietsuiker, rechts met gewone kristal suiker
Tada! Dit zijn ze dan, de flesjes zelfgemaakte vlierbloesem siroop.
(Hoe ik die maakte lees je hier)

De flesjes heb ik gespaard toen we nog in Utrecht woonden en al onze boodschappen bij de Appie deden. Behalve dat de verse sapjes heel lekker (en lekker duur) waren, leken de flesjes me leuk om te gebruiken als vaasjes of iets dergelijks, dus ik heb niet alle doppen bewaard, daar heb ik nu natuurlijk een beetje spijt van...

De zelf in elkaar geflanste etiketten.

Het idee voor een etiket kwam, toen ik bedacht dat ik een paar mensen een flesje cadeau wilde doen. En dan is het natuurlijk leuk wanneer er ook een beetje leuk uitziet.
Maar als ik alleen al denk aan de mensen die ik allemaal een flesje cadeau wil doen, heb ik veel te weinig siroop gemaakt. Ach ja, ik weet nu dat ik het kan en als ik ergens nou nog een flesje "tijd" vind, maak ik misschien nog wel meer.

Trouwens, terwijl ik aan het "brouwen" was, vond ik ook ergens hoe je zelf vlierbloesem thee kon maken, door de bloesem te drogen. Dát leek me leuk! Helemaal wanneer je meer leest over de diverse toepassingen van de vlierbloesem/bes/boom vanwege een krachtige medicinale werking. (Zoals bij verkoudheid, griep, koorts, droge hoest, sinusitis, allergieën, hooikoorts)

Dus ik de bloesems in de hal te drogen gehangen, wel 1 dag lang. Want hoe lekker de bloesem ruikt als het net geplukt is, de volgende dag liep ik tegen een muur van kattenpis-lucht aan!!! Bij nader inzien dus maar geen zelf gedroogde vlierbloesem thee. Mocht ik er van de winter aan denken, dan vind ik het vast ook wel ergens in een reform-winkel.

2 opmerkingen:

  1. Mooi! en grappig ik spaar diezelfde flesjes om dezelfde reden( om te hergebruiken) gelukkig krijg ik ze ook vaak van collegaatjes die ze blijkbaar regelmatig kopen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik drink de siroop met heet water als een soort thee

    BeantwoordenVerwijderen