vrijdag 14 november 2014

Drukke puinhoop

Tja, wat zal ik zeggen. We hebben het druk gehad.

Eerst was daar de feestweek, met de verjaardagen van onze kleine schatjes.
Kado van de dag was toch wel Noortje
"Maar....mama, waar komt die nou opeens vandaan??"

Twee knuffelkontjes

Dat je eigenlijk heel nodig moet plassen, maar de "baby" slaapt...

Het kinderfeestje van het 4 jarige feestbeest was leuk. We aten taart met potloden, ja echt!


We verzamelden 2 kruiwagens met pompoenen.

En de kleuterinvasie verplaatste zich van de pompoenen naar het speelhuisje, naar de bladerberg, naar het achtergebleven maïs, naar de kippen, naar de paarden, om tenslotte af te sluiten met broodjes knakworst. Respect voor alle (kleuter)juffen!

Het feest"weekend" werd afgetrapt door de opa's en oma's, waarmee we een Maja de bij taart aten ter ere van de 2 jarige jet.

Zoonlief kreeg onder andere een oude, mooi opgeknapte Tonka heftruck, die nog van manlief is geweest. Die kan mooi bij de verzameling, de voorgaande jaren kreeg hij de kiepwagen en de bulldozer.
Ongeveer 40 jaar oude Tonka's van papa, gerestaureerd door opa.
Dochterlief kreeg onder andere een keukentje, inclusief potten en pannen en is sindsdien dan ook druk met het bereiden én serveren van koffie, thee, taartjes en pannenkoeken. Ook kreeg het schatje een roze loopfietsje met stoere helm en tas voor aan het stuur zodat knuffel ook mee kan.
Grote broer zijn loopfiets is, na 3 jaar zeer intensief gebruik, recentelijk door zijn hoeven gezakt, maar de "echte" fiets die we van de zomer op Marktplaats kochten werd keihard genegeerd want "die wiebelt en er zitten trappers op". Dus het was even balen dat hem de toegang tot de nieuwe loopfiets van zusjelief werd verboden (deze keer maakte het voor zijn gemak even niet uit dat deze roze was...). Maar de fiets die we afgelopen weekend in de fietsenwinkel kochten voor zijn verjaardag, wordt meerdere keren per dag van stal gehaald, dus hij gaat toch nog voor zijn 18e echt leren fietsen ;-)
Samen fietsen

Na een paar dagen al minder ruzie met de trappers
Na het feestweekend werd het voor ons allemaal wennen aan een nieuw ritme. Het mannetje gaat nu echt naar school. Gelukkig heeft hij het er erg naar zijn zin.
Maandag en dinsdag een hele dag (met overblijven) en woensdag tot en met vrijdag alleen de ochtenden. Op woensdag zei de wijsneus "mama, je hoeft geen broodjes te smeren hoor, dan hoef ik ook niet zo lang naar school". Omdenken op kleuternivo is zo leuk!
Aan de ene kant genoot ik van de "extra" tijd die ik opeens had, maar maandag zat ik toch ook wel op de klok te kijken, wanneer ik hem weer op mocht halen.
Voor het slapende prinsesje is het ook even wennen, want ik moet haar midden in haar middagslaap(je) wakker maken om grote broer van school te halen.

En toen kwamen eind vorige week ook nog de graafmachines, de kiepwagens vol zand en de ladingen stenen.

Ik moest dan ook een paar keer door onze tuin over de kale akkers naar onze "oprit" rijden, omdat ik anders het erf niet af kon en ik moet natuurlijk wel op het schoolplein staan als de deur open zwaait en alle kleuters naar buiten stormen. Dat zijn dus de momenten waarop ik extra blij ben met onze auto, die geen moeite heeft met een omgeploegde akker.
Het erf ligt dus echt overhoop, ik geloof er maar in dat het eerst een puinhoop moet worden voor het mooi word.
De kinderen vonden de nieuwe "zandbak" iniedergeval ge-wel-dig!! De teleurstelling was dan ook groot toen deze na een paar dagen "opeens" was verdwenen.

De extra tijd die ik vorige week had, heb ik gebruikt om verder te werken aan "mijn" deel van de schuur.
Onze oude en een jonge vriend hebben een aantal weken geleden de 2 gekregen paardenboxen geplaatst en de waterbakken aangesloten.
De boxen werden met de hogedrukspuit zo goed mogelijk gereinigd, maar omdat er hier en daar wat slechte plekjes zaten, besloot ik al het ijzerwerk te schilderen.
3 uur per wand, maal 5 wanden, reken maar uit. Wel leuk dat je dan eer van je werk hebt!  En de live-stream met non-stop "het foute uur" maakt rot klusjes ook een stuk dragelijker ;-)
Alle voer opslag bakken werden door mij verplaatst naar de nieuwe schuur en ik heb er een nieuwe boerderij work-out bij; strobalen sjouwen.

Maar afgelopen zondag, tegen de avond aan, was het dan zover: Sjonnie en Abby konden voor het eerst sinds lange tijd de nacht op stal doorbrengen.
Sjonnie de pony
(Abby wilde niet op de foto vandaag, ze had een bad-hair day, dat moet je respecteren ;-))



6 opmerkingen:

 1. Oh wat een schatje "Noor". En wat heeeeerlijk al die ruimte bij jullie. Gefeliciteerd nog met de kinderen. Een walhalla voor ze waar jullie wonen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor de felicitaties! Wij genieten enorm van de ruimte om ons heen en hopen dat de kinderen dit later ook op waarde weten te schatten, als ze gaan puberen zullen er wel wat protesten komen...

   Verwijderen
 2. Ja ja, drukke tijd november+december. Maar wel erg gezellig en de kinderen hebben er ook echt van genoten! Feestjes met taart, poesje keukentje, fietsjes, lekker bezig zijn. Buitenboel aan kant en dan weer volop blijven genieten. LiefSt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja nog even doorbijten, maar hopelijk van het voorjaar, na afbraak van de oude schuur en opleuken van de tuin, alles eindelijk aan kant. Ondertussen genieten we gewoon verder. Vooral nu met de regen ben ik zoooo blij met de nieuwe schuur en het gedeelte van de bestrating!

   Verwijderen
 3. Wat een schatje Noor de kat , en wat leuk dat het speelgoed weer wordt gebruikt. En heerlijk zoals de kinderen de ruimte hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Wij vinden het ook erg leuk dat dit speelgoed bewaard is gebleven en dat "opa" er zoveel tijd in heeft gestoken om het zo mooi op te knappen. Wie weet gaat het nog wel een generatie mee!

   Verwijderen