maandag 12 januari 2015

Zinin 2015!

De vakantiedagen waren we uiteindelijk toch nog lekker productief.
Ik herstelde vrij snel van de griep, zoonlief had gelukkig weinig last van zijn waterpokken, dochtertjelief ontsprong de dans en manlief had "vrij", voor zover je vrij kan zijn van werk, als zelfstandig ondernemer.
We hebben de rollen voor een paar dagen omgedraaid. Mijn lief zorgde voor onze schatjes, zodat ik de tijd aan mezelf had en zo een paar klussen kon doen.

In de nieuwe schuur is (bijna al) het gereedschap nu netjes opgeborgen, mede dankzij onze oude vriend.
De verzameling fietsen, tractor, skelter en ander buitenspeelgoed hebben hier ook een plekje gekregen.
De aardappelkratten die wij gebruiken voor ons kachelhout en leeg waren zijn verhuisd van de oude schuur naar naast de nieuwe schuur.
Hier willen we nog een afdak boven maken. Er staan nog 3 volle kratten onder de oude schuur, dus dat wordt een flink afdak.
Alle weide (prik)palen en het afrasteringsmateriaal is uitgezocht en heeft een nieuw plekje gekregen.

Er werd nog een ritje naar de stort gemaakt met volle trailer en op de terugweg laadde manlief zijn motor en onze fietsen in, die nog in een gehuurde garagebox stonden.
Zo begint de oude schuur aardig leeg te raken. We moeten alleen nog de tijd vinden om een grote berg boomstammen klein te zagen. En dan...dan kunnen we gaan slopen! Hopelijk lukt dat voor het voorjaar, zodat we nog wat looppaden aan kunnen leggen en gras zaaien, dan kunnen we van de zomer genieten van een opgeruimde tuin.

Ook heb ik de administratie van vorig jaar afgerond. Fijn wat een inzicht zo'n overzicht geeft! We hebben redelijk goed gespaard, dus die nieuwe houtkachel en cv gaan er dit jaar echt, echt, ECHT! komen.

Met afgelopen klusweekend in het vooruitzicht, wilde ik ook de zolder op.
De ene avond heb ik alle dozen/bakken/tassen aan de linkerkant door mijn handen laten gaan. De andere avond de rechterkant.
Er werd heel wat heen en weer geschoven, zodat alles weer een beetje op categorie staat (oh, wat ben ik toch erg...) en ook flink wat naar beneden gesjouwd; voor de stort, de kringloop, Marktplaats of een andere kamer in ons huis.
Ook weer zo'n heerlijk gevoel, een overzichtelijke, opgeruimde zolder.

Afgelopen weekend was dus een klusweekend, opa en oma Camper kwamen, samen met broertje G.
We hadden steigers geleend (waarvoor nogmaals heel veel dank!!!), de trailer volgeladen bij de Gamma en er werd druk gemeten en overleg gepleegd.Terwijl de mannen in huis bezig waren, heb ik me nog even nuttig gemaakt in het paardengedeelte van de nieuwe schuur en maar weer een boxwand geschilderd. Dit was wel de "lelijkste", dus ik had echt eer van mijn werk.


En binnen werkten de mannen ook lekker door, en was (in mijn ogen) binnen no-time de (graan)zolder dichtgetimmerd. Geweldig zulke knappe, handige mannen! Het ziet er prachtig uit, geen zicht meer op de "rommel" (wat geen rommel meer is, maar toch) en het zal zeker schelen in tocht en warmteverlies. Superblij zijn we er mee!

2014 was, als ik zo terugblik, wat huis(houden) betreft, toch wel het jaar van het consuminderen, opruimen, overzicht/inzicht krijgen en natuurlijk de bouw van onze prachtige schuur.
Ik ben heel benieuwd wat 2015 ons gaat brengen, ik heb er iniedergeval zinin!

Kadootje van lief zusje N!

6 opmerkingen:

 1. ... wauw.. dat gereedschap... wát een orde... zei ik jaloers....! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dat gereedschap.....lag 7 jaar lang op een grote hoop in een vochtige kelder....dus er blijft hoop ;-)

   Verwijderen
 2. Ja, ja je hebt er Zinin om je farm&family te managen!
  Bedenk wel dat het bereiken van je doelen soms anders loopt....(met vaak verassend resultaat).
  En wb al ons 'moeten' is mijn devies:
  DOOR JE TE ONT-DOEN VAN AL JE MOETEN, ONT-MOET JE JEZELF.

  Alle goeds voor 2015,
  Groetjuzz opa camper

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik doe mijn best...oh nee, dat MOET ik ook niet DOEN.
   Thanks voor al je geklus, ook deze keer weer!

   Verwijderen
 3. Reacties
  1. Ik kan je vertellen, het is een verademing vergeleken met de oude schuur (die er nu nog staat, maar hopelijk snel tegen de vlakte kan). Ook daar zal ik binnenkort een blogje aan wijden.

   Verwijderen