zondag 15 mei 2016

Meivakantie in Scandinavië

Toen wij begin dit jaar een vakantie naar de zon wilden boeken, bleek dat iedereen met leerplichtige kinderen dat ongeveer een jaar van te voren al doet. Wat ons aansprak was hierdoor óf niet meer beschikbaar óf ver boven budget. Dan maar geen zon, zee en strand.

Na een tip vond ik zomaar een pareltje in Zweden voor niet duur ;-) En als je dan toch via "The Bridge" rijd, kan je op de terugweg natuurlijk net zo goed ook even stoppen bij Legoland in Denemarken.
"Schatjes, we zijn halverwege, maar we gaan nog niet naar huis."
"Niet naar huis?! Maar ik mis Maks (en Zen) en Noortje (en Sjonnie) en mn eigen bedje (ja, mn eigen bedje!) en..... We gingen toch naar hui-uis?"
"Verrassing!!!".


De koffers waren ingepakt met lange broeken, shirts met lange mouwen, truien, maillots, sjaals en warme jassen. Want de weersvoorspellingen waren maar matig en van mijn ouders (die daar met de camper rondreden) hoorden we dat iedereen daar (eind april) zelfs nog met handschoenen liep. En wij dachten, als het daar net zo waait als hier, dan veranderd een matige temperatuur al snel in k-k-k-koud!

Maar die weersvoorspellingen, nou daar klopte dus helemaal niks van, zowel voor Nederland (onze paardenoppassers hadden thermo-ondergoed mee!) als voor Zweden! Gelukkig zijn er in Zweden behalve heeeeeel veel bomen en heeeeel veel stenen ook kledingwinkels. Ook was er in ons huisje een goede korte-broeken-knip-schaar.
Met de zon kwam het dus wel goed.
We hadden dan wel geen zee, maar een meer op 50m afstand (deur uit, trappetje af, stukje heuvel af tussen de schapen en de koeien door) voldeed ook prima.
En strand....ehm een ministrandje waar we onze roeiboot aan land konden schuiven. Want we zaten op een eilandje en als we er op uit wilden, moesten we zo'n 10-15 minuten roeien naar het vaste land, waar onze auto stond.

Mocht je het niet aan kunnen om óók nog eens de foto's te bekijken, maar je hebt het met lezen al tot hier gered, dan heb je nu iniedergeval een beetje een idee hoe heerlijk en avontuurlijk onze vakantie is geweest ;-)

Voorpret

"Ons" eilandje

De enige manier om op de plaats van bestemming te komen

Here we go!

Tegenligger....

Kapitein

Ons huisje

Het uitzicht

I love....

Natuur op het eiland

Uitstapje naar Stenfors

De dame paradeerde heerlijk rond 

Uitstapje naar een verlaten autokerkhof midden in het bos

Uitstapje naar een elandenpark

Aparte dieren

Uitstapje naar de stad om te shoppen.
En kochten we ein-de-lijk dé Elsa-vlecht!

Marshmallows!!!

Stokbroodjes

Hotdog was ook een optie

Bouwen en spelen bij het water

Schatten!!

Schattenkasteel

Een dagje met opa en oma, dat werd vissen op onze steiger

Meisjes kunnen dat ook

Onze trotse zoon ving de eerste vis!

Zwijmel

Slapen deden we ook heerlijk!

Legoland!!


Het meisje en haar suikerspin

Een échte prinses

BBQ-en

4 opmerkingen:

  1. Wat een mooie vakantie hebben jullie gehad, geweldig om de foto's te bekijken!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geweldig!
    Zo'n vakantie zal nog lang herinnerd worden.

    BeantwoordenVerwijderen