maandag 7 april 2014

Moestuinmaandag (3)

Afgelopen weekend liep ik in de Welkoop en kon ik het niet laten nog wat kant-en-klare plantjes te kopen. Nog een "gewone" salie en vooruit een plantje peperpunt. Ik denk er al een poosje over om te proberen zelf thee te gaan maken, blaadjes hiervoor drogen bedoel ik dan... Wie weet zie je dat dus nog een keer voorbij komen hier.
Ook nam ik een paar plantjes broccoli en (zomer)prei mee.
Vandaag is dat alles de grond in gegaan:


Een blik in het kleine kweekkasje maakt me blij. Alles lijkt aan te slaan en op te komen.


En ook in de bakken komt al vanalles op. Om de oogst een beetje te spreiden heb ik vandaag nog 2 vakken radijsjes gezaaid.

In de "grote" kas heb ik vandaag nog wat extra komkommer, paprika en tomaat voorgezaaid en ik kon het ook niet laten om bij de Welkoop nog 2 cherry tomaat plantjes mee te nemen.

Ook heb ik alvast wat suikermaïs voorgezaaid, lekker voor op de bbq straks.
Ik wil er nog wat meer, maar het wachten is op de wc rollen ;-)

Voorgaande jaren had ik een paar gewone courgette's, maar nu wilde ik graag de klim courgette proberen, dat scheelt weer ruimte in de bakken.
Voor de zaden ben ik in diverse winkels geweest, maar ze waren nergens verkrijgbaar. Uiteindelijk heb ik deze zaden besteld bij 123zaden en kon ik ook nog gratis zaden uitkiezen als kadootje! Ik heb gekozen voor 5 peper zaden.
Die zitten nu ook in de voorzaai potjes en staan in de kas.

Tenslotte heb ik mijn aardbeien nog vertroeteld, daar was ik nog steeds niet aan toe gekomen deze week. De grond wat losgewerkt, nieuwe aarde erbij, meststof erdoor gewerkt en de lege plekken opgevuld met stekjes van vorig jaar.

Nu nog kijken wie ik blij kan maken met de 21 overgebleven stekjes.


Voor nu ben ik iniedergeval klaar voor de regen die voorspeld is, scheelt mij weer sjouwen met gieters om water te geven!

 
 


Moestuin maandag is een initiatief van Helena, schrijfster van het blog Hollandse klei

6 opmerkingen:

 1. Ik hoop het, al was het maar voor onze kleine ukkies om lekker uit de tuin te snoepen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lekker bezig geweest!
  Al regen gehad?
  Hier wel, we hebben wormencompost op de perken gegooid, de kaviaar onder de compost......zegt men. LiefSt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gisteren en vandaag genoeg regen gehad, de plantjes zijn er blij mee en het gras ook! Alles groeit waar je bij staat.

   Verwijderen
 3. Ja bij de welkoop word ik soms ook een beetje hebberig en om eerlijk te zijn van jouw klimcourgette en peper ook. mmm, even kijken of ik nog plaats kan maken ergens.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja, om het de Nietkoop te noemen zal ook niet veel publiek trekken...haha.
   Leuk om te horen dat de klimcourgette en peper je ook leuk lijken, ben benieuwd of je nog een plekje hebt kunnen vinden!

   Verwijderen