donderdag 10 maart 2016

Wat deden wij in de Voorjaarsvakantie?

Op maandag verbleven de kinderen praktisch de hele dag in de kersverse Indianentent, terwijl ik de stallen uitmestte, onkruid wiedde onder de hagen en nog wat kleinere rommel/tuinklusjes deed.
De kinderen sleepten met beddengoed en knuffels, het tafeltje met twee stoeltjes werd vanuit huis naar de tent verplaatst en onze nieuwste aanwinst Maks bewaakte de boel.

Dinsdag gingen we met ons drietjes gezellig naar de bioscoop, het was zo goed als een privé voorstelling, er zat nog één ander gezin in de zaal en that was it!
We genoten van "Alvin and the chipmunks, The Road Chip".
Een leuke, grappige en niet te vergeten muzikale film.

Woensdag spraken we met een vriendje van zoonlief af bij een indoor speelfestijn.
Terwijl ik heerlijk kon zitten (snotteren) en bijkletste met de moeder van het vriendje, konden de kinderen hun energie lekker kwijt met alle klim, klauter, ren en glij dingen.
Hier en daar had het kleine zusje even een duw tegen haar kontje of een ruk aan haar arm nodig, dus ze verloor broerliefs vriendje geen seconde uit het oog, want die was heel behulpzaam. Vriendjes van grote broers, ze is verliefd op hen allemaal ;-)

Donderdag had de man ook vrij genomen en ondanks dat wij beiden vol snot zaten en zo'n lekker suf hoofd vol watten hadden, togen wij naar:

Op de route naar zwemles staan namelijk al weken een aantal reclame borden en sinds Mega Mindy daarop te zien was....
Zoonlief was weg van de schoepenrad-bootjes en het treintje van Wicky de Viking.
Het kleine meisje was niet weg te krijgen bij de K3 dansvloer en Mega Mindy, de échte. En nu zing ik dus de hele dag: "Is het een vliegtuig? Is het een vogel? Nee dat is het niet."

Vrijdag werd er door de kinderen geknutseld en ondertussen bereidde ik alles voor voor een kort weekendje weg. Het huis aan kant, tassen gepakt, stalllen gedaan, alle dieren tot in de puntjes verzorgd.

Zaterdagochtend na de zwemles vertrokken we eerst richting Driebergen.
Vrienden van ons hebben daar een huis gekocht, inclusief reeds bestaande eekhoorntjesroute door de tuin, want ze wonen direct tegenover het bos. Het huis is werkelijk prachtig verbouwd en ik deed inspiratie op voor de make-over die wij deze zomer van plan zijn.
Terwijl onze kinderen samen speelden, aten we taart en dronken we wijn. Zo fijn om elkaar weer te zien en bij te kletsen!

Tegen het eind van de middag vertrokken we naar opa en oma Utrecht, waar de kinderen pizza gingen eten.
En wij? Wij gingen ondertussen weer eens ouderwets de stad in met z'n tweetjes.
Lekker gegeten en gekletst tijdens het eten. (Weet je nog, Eten met kleine kinderen?)
Geslenterd langs de grachten.
Tot de ontdekking gekomen dat "onze" cocktail-loungebar niet meer bestaat. Daardoor een nieuw tentje binnen gegaan, maar haalde het bij lange na niet, alleen al vanwege het onvriendelijke, ongeïnteresseerde personeel.
Wel nog wat grappigs. Want op een zeker ogenblik kwam de oudere man met rozen en polaroid camera binnen. En ik heb even gerekend, maar deze meneer loopt al zeker 20 jaar alle horeca gelegenheden in en uit! Ik zou bijna zeggen, wie kent m niet?!

Zondagochtend pakten we na het ontbijt ons boeltje weer bij elkaar en namen we weer afscheid van opa en oma Utrecht.

Via Amersfoort reden we weer naar huis.
In Amersfoort hadden we het tweede verjaardagsbezoekje en dus weer taart, maar deze keer met thee ;-).
Ik hielp mee met het knutselen van de tractaties, we kletsten wat over werk, al was het vooral een schop-onder-de-kont-pep-talk. En ondertussen waren de mannen naar boven vertrokken en hingen rond bij de platenspeler om af en toe wat anders opzetten.
Ook deze vrienden hebben een heel fijn huis, waar creativiteit en nostalgie op een hele gave manier met elkaar verweven zijn. En de kinderen? Die waren alwéér heerlijk samen aan het spelen!
Wat is het toch fijn om vrienden te hebben!

Een heerlijk einde van deze voorjaarsvakantie!
(En ook erg fijn dat die ellenlange verkoudheid nu ook af is gelopen!)

2 opmerkingen:

 1. Klinkt als een gezellig week! En fijn dat de verkoudheid over is nu.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat was het ook zeker. En inderdaad heel fijn dat iedereen weer fit is!

   Verwijderen