zondag 22 december 2013

Kerstboompolitie

Het is bijna zo ver, de Kerstdagen komen er aan.
Normaalgesproken vind ik het dan leuk om het huis extra gezellig en knus te maken.
Maar dit jaar had ik niet zoveel zin om een kerstboom in huis te hebben.
Dochtertjelief is deze maand gaan lopen en trekt letterlijk alles uit de kast wat ze tegenkomt. Dus ik zag mezelf al de hele dag kerstboom-politieagente spelen en daar had ik ook geen zin in.
Daarom heb ik van de week een alternatieve kerstboom gemaakt van glitterlint en een ster van de Xenos.Zelf was ik niet helemaal tevreden (waarom ziet dat er in je hoofd altijd zoveel leuker en perfecter uit dan in werkelijkheid?), maar zoonlief is er helemaal weg van. En als het mannetje blij is, ben ik dat uiteraard ook. Niet zeuren dus en gewoon genieten van onze "kerstboom".

Wij doen niet aan kadootjes onder de Kerstboom, want kadootjes horen wat mij betreft bij Sinterklaas.
Bij mijn, van oorsprong Oostenrijkse, schoonmama, kunnen we de schade wat betreft versiering en vooruit ieder kind ook 1 kadootje weer helemaal inhalen. Een echte boom, met echte kaarsjes en op iedere schouw en "show-tafeltje" een prachtig kerst arrangement. Daar kan ik nooit aan tippen, dat hoeft ook niet en als we daar zijn geniet ik van al haar mooie creaties!

Wel heb ik nog wat zelf gemaakt. Zoals al te lezen was in Takkenwerk!, heb ik ook nu weer een krans gemaakt (instructies zelf een krans maken) en deze versierd met wat frutsels van de Xenos.

Omdat het voor het raam nog wat kalig was, heb ik daar ook nog wat voor gefabriceert. Een paar wilgentenen bij elkaar gebonden, nog meer frutsels van de Xenos en tada!
 

4 opmerkingen:

 1. Toen onze kinderen klein waren was het ook altijd opletten met grijpgrage vingertjes/handjes. Vooral kaarsen vond ik eng , misschien zijn de waxinekaarsen /ledkaarsen op batterijen nog een leuk idee. Wij hebben ze staan op plaatsen waar onze huisdieren langs lopen. Veilig en toch sfeervol

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Onze kaarsen staan allemaal hoog, ik vind echte kaarsen zoveel leuker! Maar bedankt voor de tip.

   Verwijderen
 2. Onze Kerstboom werd ook aangepast aan grijpgrage kinderhandjes. We kochten een nepperd, en gebruikten papieren kerstballen. Dat gaf veel rust!

  Ik vind jouw kerstboom een leuk alternatief! Zo heb je zelf tenminste ook een rustige Kerst!

  Tip: op www.demamablogs.com is een Kerstmis 2013 Blog Hop. Je kunt een link naar een post over Kerstmis plaatsen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een nepperd, dat lijkt me niks, maar je papieren ballen, dat vind ik dan wel weer erg leuk! Misschien ook nog wel leuk om zelf te maken?
   En bedankt voor je tip over de Kerstmis 2013 Blog Hop

   Verwijderen