zondag 23 maart 2014

"Al het goede komt in meervoud" (2)

Mocht je mijn eerdere bericht hebben gemist, lees dan hier deel 1.

Morgen is het zover, dan heb ik een date met de bloedbank. Ik ben heel benieuwd hoe dat zal gaan!

Zaden voor voedsel
Afgelopen week heb ik weer wat zaden opgestuurd naar één van de inzameladressen van Zaden voor voedsel. Deze keer heb ik niet alleen zaden die achterbleven in onze keuken opgestuurd. Ik ben vast begonnen met de voorbereidingen voor de moestuin van dit jaar. En aangezien er in de zakjes met zaden die je koopt zo veel zaden zitten, doe ik er meestal wel een paar jaar mee. Dus van de zakjes die dit jaar over de datum gaan, heb ik eruit genomen wat ik nodig (denk) te hebben en de rest heb ik in het pakketje voor "Zaden voor voedsel" gedaan.

Marktplaats
Ook schreef ik eerder al over het "ontrommelen" en de kleding die ik naar de Kledingbank bracht. En mijn plan om een paar stuks kinderkleding via Marktplaats te verkopen.... Man, man wat een moeite heb ik daarvoor gedaan. Goede foto's gemaakt, korte duidelijke beschrijving erbij en geen hond die reageerde. Gekeken werd er wel, maar kopen?, ho maar. Was mijn vraagprijs te hoog? Een week later bij alle advertenties de prijzen aangepast. Nog geen kopers... Weer een week later alles veranderd en per kledingmaat een kledingpakket gemaakt. En nog geen reacties!! Via een linkje op mijn Facebook heb ik nog iemand blij kunnen maken met één van de kledingpakketten en een moeder van de peuterspeelzaal heeft ook nog wat kleertjes overgenomen voor haar jongste zoon. Na totaal 4 weken heb ik alle advertenties verwijderd, want dat had ik van te voren met mezelf afgesproken. Willen mensen geen (baby- of kinder-) kleding kopen via Marktplaats? Rust er een smet op tweedehands kleding? Of is Marktplaats gewoon niet meer wat het geweest is? Nou de kledingbank was er super blij mee en dat maakte mij dan uiteindelijk toch weer gelukkig!

Babyspullen
Ik ben nog steeds aan het ontrommelen, beetje bij beetje, maar het voelt zo lekker opgeruimd in mijn hoofd, iedere keer wanneer er iets de deur uit gaat! Zo is het ook tijd om afscheid te nemen van een stukje babytijd. De verzameling flesjes van onze 2 schatjes. Het lijkt me zo raar om die gewoon maar weg te gooien. Oké, ze zijn niet meer nieuw, maar nog prima te gebruiken met een nieuwe speen. Na wat speuren op het net kwam ik terecht bij: Stichting babyspullen. De gebruikte babyflesjes kan ik er niet inleveren, maar ik vond het wel een goed doel om te onthouden voor de andere babyspullen die ik nog op moet ruimen. Een goed doel voor de babyflesjes heb ik nog niet. Mocht iemand dus nog een tip hebben, dan hoor ik het graag!

D.E.-punten
Blijf vooral dromen. Daar komt het eigenlijk op neer. Ik ben een enorme theeleut, maar om nou te zeggen dat ik na al die jaren eindelijk voldoende bij elkaar heb gespaard om er iets van te kunnen "kopen"... Nee. Daarnaast, het is juist mijn bedoeling dingen het huis UIT te krijgen en de servieskast zit al propvol. Dus de verzameling punten gaat ook naar een goed doel, in dit geval naar Lions helpen (koffie voor de voedselbank).

Ik ben tot bovenstaande dingen geïnspireerd door de Verdubbeldame.
"Stel, je wilt graag iets goeds doen voor de wereld, maar je vraagt je af wat je in je eentje nou teweeg kunt brengen. Dan kan je de Verdubbeldame inschakelen (of haar voorbeeld volgen). Hiermee verdubbeld jouw inzet voor een betere wereld. Niet in geld, maar in daden. En dat maakt het dubbel zo zinnig."

Dus...verdubbel jij (weer) mee??

4 opmerkingen:

 1. Verkopen op Marktplaats gaat de laatste jaren idd vaak moeizaam. Ik kocht altijd mijn kleding op Marktplaats maar er zijn in een straal van 15 km rond mijn woonplaats al 4 kringloopwinkels bij gekomen in het laatste half jaar. Omdat je dan kunt passen en omdat je geen verzendkosten hoeft te betalen heb je wat meer geld te besteden aan het kledingstuk en een miskoop que maat en/of kleur heb je dan niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Boerderij Zinin23 maart 2014 om 23:44

  Hi Janne, dank voor je reactie. Dat klinkt inderdaad als een logische verklaring!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ken je de site www.krijgdekleertjes.nl ? Daar kun je kledingpakketten aanbieden en zelf aanschaffen. Deze site wordt steeds populairder. Het is een soort ruilsite. Groetjes Marianne

  Ps: je steunt er ook nog een goed doel mee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die site kende ik nog niet Marianne, ik zal er eens een kijkje nemen.

   Verwijderen