donderdag 10 april 2014

Recept: Rösti

Bron: ah.nl

Ingrediënten:
Aardappel (2 grote, vastkokend)
Tijm (2 takjes)
2 el olijfolie
Zout
Peper

Bereiding:
Schil en was de aardappels. Rasp deze grof op een (blok)rasp.
Aardappelrasp in een zeef afspoelen met koud water, goed uit laten lekken, vocht eruit drukken en droogdeppen.
Tijmblaadjes, peper en zout erdoor mengen.

Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Strooi de aardappelrasp over de bodem van de pan en druk het plat met een spatel, zodat er een koek ontstaat. Bak de rösti tot de onderkant goudbruin is, omkeren (eventueel meer olie toevoegen) en de ander kant ook goudbruin bakken.

Dit is een recept uit de Allerhande

1 opmerking:

  1. Toevoeging van vriendin A. (die een aantal jaar in Zwitserland woonde): geraspte kaas of spekjes erdoor.

    BeantwoordenVerwijderen