donderdag 14 maart 2013

Het ontstaan van "Zinin"

In 2007 kochten we via Marktplaats een klein afgelegen boerderijtje op een stuk grond van 1hectare.
Of eigenlijk kochten we een paar muren, een dak, een pompinstallatie voor (grond)water en 2 septic tanks. Het erf lag vol bergen met spullen uit de categorie "je weet nooit wanneer je het eens nodig zou kunnen hebben". 
Maar we waren verliefd op de idyllische lokatie en zagen potentie. Alhoewel ik eerlijk moet toegeven dat ik vooral mijn paard (toen was het er nog maar 1) al in de nog aan te leggen wei zag lopen.
Verliefd!!! Logisch toch??
Het was oorspronkelijk de bedoeling hier de weekenden en vakanties door te brengen. 
Ieder weekend en iedere vakantie laadden we de auto vol en reden we vanuit Utrecht naar het noorden, klussen! En iedere keer hadden we er zo'n ZIN IN om te gaan, ookal hadden we nog geen wc, badkamer of keuken. Weinig mensen om ons heen begrepen waarom we dit op onze hals hadden gehaald. En de noordelingen dachten waarschijnlijk: daar heb je weer n paar westerlingen die denken het geluk hier te vinden....met 3 jaar later een bord in de tuin omdat het toch niet zo was als verwacht.

Ik schreef eerder al "oorspronkelijk". Want hoe vaker we op en neer reden, hoe meer het leven in de stad ons tegen ging staan, juist omdat we zagen hoe het leven ook kon zijn. In de stad heb je de files, de drukte, geen parkeerplaats (terwijl je een vermogen betaald voor n parkeervergunning), de mentaliteit, het gebrek aan leefruimte in de breedste zin van het woord. En dus namen we het besluit om te verhuizen. Mede omdat we in 2010 de trotse ouders werden van een zoon, die we niet in de stad wilden laten opgroeien. Helaas hebben we door de financiele crisis ons huis (nog) niet kunnen verkopen, maar gelukkig is het wél gelukt het te verhuren.
Sinds begin 2012 wonen we nu officieel hier, op Boerderij Zinin.

Inmiddels hebben we een wc, badkamer én keuken. En ook de rest van de boerderij is klaar, inclusief de bedstee die we er terug in hebben gebouwd.

Aan de voorkant van de boerderij is de wei aangelegd, met inmiddels 4 paarden.
De beestenboel is nog verder uitgebreid met 4 kippen en Henk, de haan. We hadden in Utrecht al een hond en 2 poezebeesten (waarvan er één vlak voor de verhuizing werd doodgereden). En eind 2012 is ons gezin uitgebreid met een dochter.
Oh, ik vergeet bijna dat we sinds 2012 hier zelfs internet én tv hebben!!!

Hoe vermaak je je nu als stadsmens op een boederij?
Nou, als eerste ben ik natuurlijk druk als moeder met 2 jonge kinderen en het grootste deel van het
huishouden. Met daarnaast de paarden, de fruitboomgaard (vorig jaar al 4 appels en 2 pruimen, jeej!), de moestuin en de rest van de tuin. Ook vind ik het leuk om te doe-het-zelven, zoals de schuilstal (gemaakt van een open carport), de kuilbakken voor de paarden, het nieuwe kippenhok (nog in de maak) en alles waarvan ik denk dat we dat zelf wel kunnen maken.

Over bovenstaande passies zal deze blog dan ook voornamelijk gaan.

UPDATE: Nieuwsgierig hoe het er nu uit ziet? Kijk hier: Zin in een "extreme make-over"?


10 opmerkingen:

 1. Ja ja, hoe heeft het zich laten vinden.
  En dan nu een blog, leuk om te volgen!
  Het is heerlijk daar te wonen en genieten, lees en geniet ervan mee, ik/we kom(en) maandelijks meegenieten dat blijft! Zo fijn! Liefs van (o) Ma St.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank ook voor al jullie klushulp. We kijken weer naar jullie uit!

   Verwijderen
 2. Ja het heeft letterlijk en figuurlijk wel wat gekost.....
  Maar zoals jullie er nu wonen met alle comfort en met de geneugten van het platte land....mesthopen, gierende boeren -al of niet op 'tractoren'- boerderijbeesten en wild....vogels en allerlei kruipend gedierte.....
  Kortom het is een paradijsje waar het in Rust en alle Ruimte goed Recreëren is voor ons met de camper maar bovenal voor jullie als gezin daar te zien 'toeven'. We hopen dat jullie daar als gezin heel gelukkig en in alle harmonie en evenwicht een fijn bestaan mogen hebben......en waar wij ook zo nu en dan 'live' deel van uit mogen maken.
  Groetjuzz opa Gert

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je schrijft zo leuk!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vond je via Moestuin Maandag. Wat een heerlijk blog om te lezen. Wij hopen in de toekomst ook de stap te kunnen zetten om een betaalbare opknapper in Groningen om te tover in ons gedroomde plekje 'buiten'. Bij het zien van de metamorfosefoto's begon in te kwijlen (en stuurde een link naar manlief ;)). Je bent niet per mail bereikbaar via je blog he?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor je reactie en compliment over mijn blog en make-over. In Groningen zijn genoeg pareltjes te vinden hoor! Ik zal eens kijken of ik een mail-adres aan mijn blog kan koppelen, daar had ik inderdaad nog niet aan gedacht.

   Verwijderen
 5. Inderdaad: potentiële paradijsjes genoeg! Het is meer het probleem van de crisis, startsalaris, al meerdere jaren 1 inkomen en boeven banken ;). Op onze postzegel doen we gewoon alsof we buiten wonen tot het moment dat we wel een mooi perceel kunnen aanschaffen. Een opknapper lonkt (zeker bij het zien van jouw foto's), maar dat is met vier jonge kinderen misschien toch niet zo praktisch. Ach het draait allemaal om timing...en de dagen plukken :).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met jonge kinderen zou ik het ook niet zin zitten om weer aan zo'n project te beginnen als dit. Ha, het lukt ons nog niet eens om eindelijk de binnenboel weer een keer opnieuw in de verf te zetten.

   Verwijderen