woensdag 19 maart 2014

Recept: Kokostaart met frambozen

 
Ingrediënten taart:
- 50gr geraspte kokos
- 250gr frambozen
- 175gr boter
- 150gr suiker
- paar druppels vanille extract
- 2 eieren
- 150gr zelfrijzend bakmeel
- 150gr bloem
- 175ml melk

 Ingrediënten crumble:
- 75gr bloem
- 50gr koude boter
- 50gr witte basterdsuiker


Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Mix de boter, suiker en vanille extract tot een romig geheel.
Voeg de eieren één voor één toe en mix goed door.
Schep daarna de bloem, het zelfrijzend bakmeel en de melk er door heen.
Voeg als laatste ongeveer 10gr kokos toe, even goed doorroeren en schep het beslag in de bakvorm.
Strijk de bovenkant glad en verdeel de frambozen erover.
Meng 30gr kokos met een heel klein beetje melk, zodat de kokos vochtig word.
Verdeel de kokos over de frambozen.

Voor de crumble:
Kneed de koude boter door de bloem. Voeg de suiker toe en kneed door tot er allemaal deegkruimels ontstaan. Strooi de kruimels over de taart.

Zet de bakvorm laag in de oven.
Bak de taart ongeveer 70min.
Het is een vrij "natte" taart, dus het kan langer duren voor hij gaar is.
Zet hem eventueel nog iets langer in de oven. Als hij te donker dreigt te worden afdekken met aluminiumfolie.
Als de taart is afgekoeld tenslotte nog bestrooien met wat kokos.


Dit recept heb ik gekregen van schoonzusje Patricia en komt van Leuke Recepten

4 opmerkingen:

  1. Net jouw blog 'ontdekt', echt leuk! Je hebt er een volger bij.
    Groetjes, Milla

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Boerderij Zinin23 maart 2014 om 12:55

    Dank je wel Milla, dat is leuk om te horen! Ik heb uiteraard ook even op jou blog gekeken, leuk om te zien dat we wat gemeenschappelijke interesses hebben.

    BeantwoordenVerwijderen