maandag 28 september 2015

D'r Uitdaging

Ik hou van opruimen en organizen.
Nee, dat zeg ik niet goed: Ik hou van opgeruimd, overzichtelijk en georganiseerd.
Maar dat gaat niet vanzelf. Soms weet ik niet waar ik moet beginnen en regelmatig ook niet wat nou handig is qua aanpak.
Tot ik vorig jaar D'ruitdaging ontdekte.

D'ruitdaging is een initiatief van Hilde Verdijk, professional organizer bij Yourganize.
Het is superleuke actie om overbodige spullen je huis uit te werken.
Na (gratis) aanmelding, krijg je iedere dag van de maand oktober een mailtje met een opdracht.
Het kan gaan om:
 • sieraden uit te zoeken (welke draag je eigenlijk nooit?)
 • al je elektronische gadgets eens onder de loep te nemen (welk snoertje hoort waar bij, gebruik je het eigenlijk nog of heb je al weer een nieuwere?)
 • eenzame sokken te verzamelen (en eindelijk eens te koppelen aan zijn wederhelft, of toch maar in de textielbak te gooien) 
 • je make-up en medicijnen eens te bekijken op houdbaarheidsdatum
Ieder oppervlak van je huis komt wel aan bod en daar hoef je niet als een berg tegenop te zien, want Hilde helpt je op een fijne manier met haar dagelijkse opdrachten.

Omdat oktober voor ons een drukke maand is, lukte het me vorig jaar niet om alle opdrachten te doen. Maar er veranderde wel iets in de manier waarop ik naar alle spullen in ons huis keek. En ik ben het afgelopen jaar gewoon verder gegaan met opruimen en organizen.

Aan het begin van D'ruitdaging wordt je gevraagd om op te geven hoeveel spullen je verwacht de deur uit te doen.
Reken er maar op dat je er flink naast zit!
Je gaat veel meer spullen de deur uit doen dan je verwacht, omdat je tot de ontdekking komt dat je veel meer spullen hebt waar je geen idee meer van had dat je die bezat, of omdat je ze niet meer nodig hebt, of omdat ze simpelweg stuk zijn. En ondertussen hoef je ook niet bang te zijn dat je dingen weg doet waar je spijt van krijgt, want uiteindelijk beslis jij wat d'ruit gaat.
Je gooit uiteraard niet al die spullen in de prullenbak, misschien kan je er iemand anders blij mee maken (wacht daar dan ook niet mee!), breng het naar de kringloop of doneer het aan een goed doel.

Hilde schrijft op een leuke, gevatte, energieke en motiverende manier, waardoor je op een nuchtere manier naar je spullen gaat kijken.
Dus...Kan jij wel een schop onder je kont gebruiken? Of iemand die je wegwijs maakt in de chaos in je huis? Of heb je gewoon zin in een opgeruimd hoofd?
Je kan je hier nog aanmelden!

Kende jij D'ruitdaging al? Doe je ook mee? Of heb je je net aangemeld omdat je er hier over las? Het lijkt me leuk om dat van je te horen!


10 opmerkingen:

 1. Ow! Ik meld me gelijk aan, vorig jaar was ik te laat en met een verhuizing voor de deur in november werd er toch wel flink geruimd! Maar nu, zou het fijn zijn om de boel op orde te krijgen, ( ookal beweert iedereen dat er hier niets te ruimen valt.. ;p wij zijn gewoon goed in het verbergen van de troep.)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, je kan ook een heleboel spullen die je nooit gebruikt heel netjes opbergen;-)
   Leuk dat je meedoet, heel veel succes!

   Verwijderen
 2. Ik heb me aangemeld, kan wel wat motivatie gebruiken om op te ruimen.....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik deed verleden jaar ook mee en heb me nu ook aangemeld.
  Hier is de laatste tijd ook al veel weggegaan maar ik leer toch elke keer wat bij en vind zo toch weer spullen om weg te doen....ik kan niet elke dag mee doen maar doe er dan gewoon wat langer over....liefs en een fijne avond nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben ook benieuwd hoe het mij dit jaar zal vergaan. Vorig jaar waren wij druk met de bouw van de schuur, dat gaf al genoeg chaos in mijn hoofd. Daarnaast straks 2 jarige kindjes.
  Gelukkig is het ook meer een steuntje in de rug dan "moeten". Maar het motiveerde mij nog maandenlang!

  BeantwoordenVerwijderen