donderdag 15 mei 2014

De ooievaar en het tuinmannetje

Op dinsdag en donderdag gaat onze kleine man naar de peuterspeelzaal.
Sinds een paar weken wordt ik op de terugweg, vriendelijk doch best wel dringend, verzocht even te stoppen. Als we op de juiste weg rijden, klinkt het vanaf de achterbank al: "Wel de auto stoppen hè mama?! Niet vergeten, mama, moeten even stoppen".
In een weiland, zichtbaar vanaf de weg, staat namelijk een ooievaarsnest en dat is dit jaar voor het eerst goed gekeurd door een ooievaarskoppel!

Laatst zagen we één van de ooievaars in het land van onze buren lopen, op zoek naar voedsel.

Wist je dat ooievaars:
 • volgens de volksverhalen wordt gezien als brenger van geluk en nieuw leven
 • niet trouw zijn aan elkaar maar "nesttrouw"
 • elkaar afwisselen en bij toerbeurt broeden
 • de ouders voedsel in het nest uitbraken, waar de jongen het lekkers eruit mogen halen
 • ze per broedseizoen in totaal 250kilo aan voedsel zoeken
 • de trekrichting aangeboren is en de jongen zonder begeleiding van oudere vogels de weg naar Afrika vinden

Sinds woensdag is het eindelijk wat beter weer en vandaag is het zelfs lekker te noemen. Dus werd er 's middags gewerkt in de tuin.
En daar wordt je best moe van...
Het o-zo-belangrijke kussen werd naar buiten gesleept

De aandacht voor de "raad-ijsjes" is verdwenen, toen bleek dat deze wel dezelfde kleur hebben als aardbeien, maar niet hetzelfde smaken.
De voorkeur gaat nu uit naar de komkommer en tomaten. Deze worden dan ook met heel veel liefde verzopen, voorzien van het nodige water.


Water is bij de meeste kinderen reuze populair om mee te spelen, zo ook hier. Wanneer de waterbakken bij de paarden moeten worden schoongemaakt of gevuld, wordt er graag geholpen. Wel is het altijd jammer dat wanneer de bakken vol zijn en er nog even met de tuinslang is gespeeld, het water opeens "op" is. Tja, dat kan ik m nu nog wijs maken....

Ook word er al druk gefantaseerd over een badje, "want de zon schijnt mama!" en over welke (bad)eendjes dan mee mogen en dat er eigenlijk ook een boot moet worden aangeschaft. Een vriendin heeft namelijk eendenkuikens en toen we daar gingen kijken mochten deze kuikens even zwemmen. De teleurstelling was dan ook groot toen we vertelden dat hij dit niet mocht proberen met zijn (kippen)kuikens.
Maar de oplossing hiervoor is dus al bedacht: er dient een boot te worden aangeschaft voor het mannetje zijn kuikens. Uiteraard hoop ik dat dit al weer vergeten is wanneer het zover is, want of deze kapitein wel zo oplettend is wanneer er een kuiken overboord slaat, daar ben ik niet zo zeker van....


2 opmerkingen:

 1. Die ooievaars brengen niet alleen geluk, maar ook mooi weer! Heerlijk hè, dat buiten zijn

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, inderdaad, daar lijkt het wel op! Het is zeker heerlijk om nu buiten in de weer te zijn, of juist lekker niks te doen...alhoewel.... ;-) (zie mijn bericht van vandaag)

   Verwijderen