Bron foto: Allerhande.nl |
Ingrediënten:
- 500gr scampi's (diepvries)
- 200gr chorizo (in blokjes gesneden)
- 2 el olijfolie
- 1 grote ui
- 2 stengels bleekselderij (in blokjes gesneden)
- 1 rode paprika (in stukken gesneden)
- 1 rode peper met zaadjes (in ringetjes gesneden)
- 200gr achterham (in grove stukken gescheurd)
- 1 bakje trostomaten (in vieren gesneden)
- 300gr rijst
- 500ml kippenbouillion
- 2el peterselie (fijngesneden)
Bereiding:
Ontdooi de scampi's en pel deze indien nodig.
In de braadpan chorizo in olijfolie op laag vuur uitbakken. Chorizo uit de pan.
In achtergebleven bakvet de scampi's 2-3min al omscheppend bakken tot ze gaar zijn. Scampi's uit de pan.
In de rest van het bakvet de ui, bleekselderij, paprika en rode peper 2-3min bakken.
Ham, chorizo, tomaat en rijst (ongekookt) erdoor scheppen en 1-2min zachtjes bakken.
Bouillon erbij schenken en het geheel in 20min gaar laten koken.
Op smaak brengen met zout en veel peper.
Helft van de scampi's erdoor scheppen.
Verdeel over 4 borden, de andere helft van de scampi's over de borden verdelen en garneren met peterselie.
Dit is een recept uit de Allerhande.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten