woensdag 4 november 2015

Appelmoe

Zo, alle appels zijn verwerkt.
We komen de winter wel door qua voorraad appelmoes!
Al moet ik eerlijk zeggen dat recept #1 voor ons de winnaar is en dat heeft heus wel alles te maken met het feit dat deze appelmoes naar appeltaart smaakt.

Mensen in onze omgeving hebben meegenoten van de allerlekkerste appeltaart van de hele wereld (hier de link naar hét recept). Maar mijn Griffiges Mehl is inmiddels op, dus ik wacht op een nieuwe voorraad, verzorgd door Oostenrijkse schoonmama.

Bleven over de handappels die ik ook nog kreeg van de paardenvriendin, plus de circa 20 stuks uit onze eigen fruitboomgaard....

Een van de reacties op een eerdere appel bericht ging over sap maken. Hierdoor herinnerde ik mij de gekregen sappers die ik na de opruiming van de zolder in de kelder had gezet.

Ik sneed de appels in partjes en haalde het klokhuis eruit, terwijl zoonlief als een echte man met alle liefde het aan/uit knopje bediende en vol fascinatie keek naar het sap dat in de beker stroomde.

Het resultaat was werkelijk heerlijk!!!

En mocht je je afvragen hoe ik aan die handige flesjes kwam....
Deze zijn te bestellen bij Plasticflessen.nl
En ja, dat is reclame. En ja, ik heb soort van aandelen. Want ik ben toevallig ontzettend verliefd op de eigenaar van dit leuke bedrijf ;-)

Tenslotte bereide ik nog een laatste recept met appels in de herfstvakantie.
Ik maakte de appelroosjes van Leuke Recepten.
Het werd een typisch gevalletje "op de foto zag het er zo mooi uit!", maar de smaak was evengoed lekker.
Of tenminste, zo hadden ze eruit kúnnen zien...
 
Ik kan geen appel meer zien. Alhoewel, nu het herfst is en de winter er dus aan komt zijn deze appeltjes wél weer leuk.

Eens bedenken wat ik daar voor leuk decoratie dingetje mee kan maken...

2 opmerkingen:

  1. Leuke blogs schrijf je Marieke. Van deze blog krijg ik echt trek. Jammer dat je niet meer in Utrecht woont, want dan was ik op de fiets gestapt voor een stuk beroemde appeltaart,....of sapje! Apple Martini's schijnen ook lekker te zijn;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, ja dat is zeker jammer! Maar de boerderij is met de auto ook bereikbaar hoor ;-) Neem jij de Apple Martini's dan mee?

      Verwijderen