maandag 2 november 2015

Een lang feestweekend

Het begon afgelopen woensdagmiddag met de stipjes op de "i" van de traktatie.
Eind van de middag kon ik de taart ophalen en 's avonds toen de kinderen in bed lagen werden natuurlijk de slingers en ballonnen opgehangen.

Donderdagochtend niks geen kadootjes op bed voor de jarige Jop, want die was hem gesmeerd naar opa en oma Camper. Dus zoonlief uit de camper geplukt en thuis aan tafel ontbeten met een Miniontaart en kadootjes, je wordt tenslotte maar één keer 5 ;-)

Eenmaal op school had de juf een mooie feesthoed gemaakt, werd er voor hem gezongen en mocht hij natuurlijk trakteren.
Credits voor Mariimma voor de inspiratie ;-)

Zijn kinderfeestje begon al met de feestgangers ophalen vanaf school, want behalve ruimte-technisch was het ook feest-technisch wel zo leuk om ze met de camper van school te halen.
Al zingend en gierend van het lachen reden we naar huis, met af en toe wat extra slingers over de weg of onverwacht pompend remmen. Die gekke opa Camper ook en hij is nog wel taxi chauffeur!
(Voor de nu panikerende ouders; dit vond plaats op rustige boeren landweggetjes)

Thuis werden de kadootjes uitgepakt en bewonderd, aten we (gewoon nog een keer) taart en werd er vervolgens ontzettend fanatiek gemept om de piñata stuk te krijgen.
De jarige Jop mag als eerste
 
Stuk!
Toen dat eenmaal was gelukt, aten we behalve het vrijgekomen snoep ook knakworstjes. Het was tenslotte feest...

Tijd voor wat frisse lucht! Buiten werd er geschommeld, gegleden, gevoetbald, gegraven en met de hond gespeeld.
Vriendinnetje L. doet een immitatie van Rapunzel

Vriendje S. speelt met Ziza,
de hond van opa en oma Camper

Ondertussen verzamelde ik de kruiwagens, haalde de stroomdraadjes weg bij de pompoenen en zette de paarden veilig aan de andere kant in de wei.
Want het is inmiddels traditie om met zoonlief zijn feestje de pompoenen te oogsten op de mesthoop poepberg.

Ik dacht dat de oogst wat tegen zou vallen, maar er zat flink wat verstopt bleek wel!


Twee joekels werden door de kinderen uitgehold en aan de kippen gevoerd en (met een beetje hulp) van een "blij" en een "eng" gezichtje voorzien.'s Avonds kreeg ik deze foto van één van de moeders, haar zoontje ging bij thuiskomst direct op zoek naar waxine lichtjes en heeft net zo lang buiten gezeten tot het donker was en je het enge gezichtje kon zien :-)


Vrijdag gingen we direct uit school met ons gezinnetje en beide opa's en oma's naar de dierentuin.
Wat boften we met het weer!
Leuk om alle dieren weer te zien, al voelt het altijd een beetje dubbel.

 En eind van de middag werd de volgende verjaardagstaart opgehaald.

Zaterdagochtend was het na de zwemles tijd voor visite en nog meer taart en kadootjes!
's Avonds de kleur van de verjaardagsslingers en ballonnen wat aangepast, want zondag was er een jarige Jet.

Zondagochtend was dan eindelijk het moment aangebroken dat ons meisje 3 werd. Want het is toch best lastig als je grote broer zo kort voor jou jarig is en alle kadootjes aan je sippe schattige neusje voorbij gaan.
Maar oh wat was ze blij met haar prinsessentaart!

Samen met de opa's en oma's mocht zij nu dan toch ook kadootjes uitpakken. En als klap op de vuurpijl was daar van de opa's en oma's nog een groot kado voor beide feestnummers: een joekel van een trampoline!
De rest van de dag werd ook gevuld met (een klein beetje) visite.

Het was een echt feestweekend, de kinderen zijn ontzettend verwend met kado's. Maar het was toch ook wel fijn om 's avonds de slingers op te ruimen, de laatste hand aan de prinsessentraktatie te leggen en op de bank te ploffen. Want het was ook wel druk geweest, zowel voor de kinderen als voor ons!

Vandaag was alweer een redelijk volle dag.
Vanmorgen kwam eerst de hoefsmid voor alle 4 de paarden en vanmiddag mocht dochterlief naar de peuterspeelzaal. Ze kreeg een prachtige feestmuts van de juf, werd toegezongen inclusief felicitatie-hand-blaas-kusjes, bubbelde een prachtige verjaardagstaart en mocht uiteraard ook trakteren.
 
 

Morgen houden de meisjes denk ik een gezamenlijke pyjama-dag, als de berg was en het huishouden niet te hard roepen.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten