maandag 23 november 2015

Recept: Gegratineerde spinazie-hamrolletjes




Ingrediënten:
- 2 uien (fijngesnipperd)
- 3 eetlepels olijfolie
- 900gr verse spinazie
- peper
- zout
- 12 plakken achterham
- 4 zongedroogde tomaten (stukjes of reepjes)
- 2 bollen mozzarella (in plakken)

Bereiding:
Verwarm de ovengrill voor.
Bak (in een wok) de ui 2 minuten in 2 el olie.
Voeg de spinazie in beetjes toe, laat op hoog vuur al omscheppend slinken en vocht verdampen. Op smaak brengen met zout en peper.

Leg de hamplakken naast elkaar op het werkblad.
Schep wat spinazie op de korte zijde van de ham.
Verdeel er wat zongedroogde tomaatjes over.
Vouw de ham over de vulling en rol deze op.
Leg de hamrolletjes naast elkaar in een ovenschaal en dek deze af met de plakken mozzarella.
Maal er nog wat peper over en besprenkelen met de rest van de olie.

Schuif de ovenschaal onder de hete grill (bovenin de oven). Na 6-8 minutebbs de kaas gesmolten en licht gekleurd.

Serveren met bijvoorbeeld aardappelpuree.


Dit is een recept uit de Allerhande.

2 opmerkingen:

  1. Lekkere combinatie, weer eens wat anders dan de eeuwige ham/kaas-lof variant. Deze week bij de l.dl is de spinazie in de aanbieding

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank voor je reactie. Wij vonden het erg lekker. Heb jij het al gemaakt?

      Verwijderen