zaterdag 16 januari 2016

EHBOpbergen

In oktober deed ik mee met D'r Uitdaging, toen kwam deze opdracht niet voorbij, maar ik had hem onthouden van het voorgaande jaar.

Het uitzoeken en overzichtelijk opbergen van je medicijnen/EHBO spullen.

Nu was dit al langer een doorn in het oog en ik had al heel wat afgezocht op het worldwideweb, maar bij geen van de opberg ideeën had ik het eureka gevoel. Dus was ik er niet aan begonnen, want wél uitzoeken en dan niet netjes opbergen leek me zo'n dooddoener.
En toen liep ik voor heel wat anders in de IKEA en daar maakte ik een vreugdedansje ;-)

Eenmaal weer thuis verzamelde ik de pleisters uit de keukenla, de EHBO doos uit de servieskast, de zalfjes, pufjes, sprays en nog wat medicatie op recept uit het badkamerkastje, checkte mijn tassen op achtergebleven pijnstillers en trok tenslotte de grote opbergbak van de plank in de bijkeuken waar nog een complete thuis-apotheek in zat. Niks vergeten, alles bij elkaar!

Ik pakte een plastic zak en zocht alles uit. Alles wat over de t.h.t. datum was ging in de zak, evenals die met onleesbare of plakkerige etiketten. Dat bleek een flinke zak te zijn. Uiteraard gaf ik deze netjes af bij de apotheek.

Nu sorteerde ik alles per klacht/ziekte en maakte een boodschappenlijstje met zaken die ik nog vond ontbreken.

Het was werkelijk een klusje van drie keer niks! En zo'n fijn resultaat:

Letterstickers van de GAMMA
en per laatje een label met wat erin zit

"Verkouden en Keelpijn"
"Kinderen"
"Pijnstillers en allergie"
"Kleine ongelukjes"
Tip: Calendulan, Arnica en Traumeel
mag hier niet ontbreken
 
"Diversen"

"Verbanddoos"
In de vriezer liggen 2 ice-packs, maar...tip: een zakje diepvriesdoperwten voldoet ook prima!
In de keukenla ligt een doosje pleisters, want die zijn handig om zo voor het grijpen te hebben, zonder meerdere deuren en andere zaken onder te druppelen met bloed na een snee in je vinger.


Vertel, wanneer heb jij voor het laatst je medicijnen en EHBO spullen nagelopen op houdbaarheid? En hoe heb jij eigenlijk je EHBO spullen georganiseerd en opgeborgen?

5 opmerkingen:

 1. diepvries erwten zijn zo goed!Een aantal jaren geleden ging manlief door zijn knie en kreeg hem niet meer recht. Gelijk een zak diepvrieserwten er in een theedoek om gelegd. die vormen beter dan een icepack.Volgende dag naar de dokter, gelijk ziekenhuis en hij mocht blijven. de orthopeed zei dat hij gelijk ging opereren omdat er door de erwten zo weinig zwelling was dat het nu het ideale moment was om te opereren, als hij langer zou wachten zou het het alleen maar slechter worden. was een gescheurde miniscus die klem zat wardoor de knie niet meer recht kon.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Diepvriesdoperwten vormen inderdaad mooi. Fijn dat het voor je man zo goed heeft geholpen.

   Verwijderen
 2. Hier hebben we al jaren een echt medicijnkastje met slot.
  Elk jaar loop ik de boel na en vul aan wat nodig is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik weet niet hoe groot jouw medicijnkastje is, maar de medicijnkastjes die ik kon vinden waren te klein.

   Verwijderen
 3. Het medicijnkastje is ongeveer zo groot als de helft van een keukenkastje en gebruiken we voor pleisters, verband, smeersel voor spierpijn en zo nog wat kleine dingen.
  De echte medicijnen liggen hoog in een kast achter slot....in verband met de kleinkinderen.

  BeantwoordenVerwijderen