zondag 31 januari 2016
Recept: couscous met pittige gehaktsaus
Ingrediënten:
- 300gr couscous
- 500gr gehakt
- 3 el olie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook
- 1 gele paprika, in stukjes gesneden
- 1 blik tomatenblokjes (400gr)
- chilipoeder
Bereiding:
Wel de couscous 6 min. in 500ml kokend water.
Bak het gehakt rul (3min.) in de wok of braadpan met 2 el olie.
Schep de ui, knoflook en paprika door het gehakt en bak 2 min. mee.
Meng de tomatenblokjes erdoor en voeg naar smaak zout en chilipoeder toe.
Laat de saus nog 5min zachtjes sudderen.
De gewelde couscous in 1el olie nog 2-3min bakken in een koekenpan.
Eet smakelijk!
Ook dit is weer een recept uit de Allerhande.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Zelf vind ik dit soort eten best lekker, ik heb echter een partner die dat niets vind, die is van de hollandse pot.
BeantwoordenVerwijderenEn voor 1-persoon maken is niet altijd mogelijk al kan deze saus natuurlijk ook wel bij andere dingen gegeten worden.
Grappig om te lezen, ik heb namelijk ook het liefst Hollandsche Pot. En inmiddels ben ik ook wel pasta fan. Maar rijst en couscous (en liefst ook nog écht pittig) is meer mijn man zijn afdeling. Aangezien liefde toch ook door de maag gaat eten we dat ook regelmatig
Verwijderen