zaterdag 9 januari 2016

Memory Jar

Het is al een paar jaar geleden dat ik het ergens voorbij zag komen en op Oudjaarsdag moest ik er opeens weer aan denken.
Als je aan het eind van het jaar terugblikt, zijn het vooral de grote gebeurtenissen die je je herinnert. Tenminste, dat is bij mij zo.
Maar hoe vaak zit geluk niet juist in de kleine dingen?
Een telefoontje of berichtje van een attente vriendin, eindelijk bij zijn met de was, een kaartje van iemand die zomaar aan je dacht, een grappige uitspraak van één van je kinderen, een mooie spreuk, een lente dag midden in de winter, of juist 3 dagen ijsvrij ;-)
Gewoon dat soort dagelijkse zegeningen.

En daar komt de Memory Jar (Herinneringen Pot) in beeld.
HEMA 6.50euro
Je zoekt of koopt een mooie glazen pot en gedurende het jaar vul je (en niet alleen jij, alle gezinsleden mogen bijdragen) de pot met kleine notities van grote en kleine geluksmomentjes.
Op 31 december open je de pot en kan je herinneringen ophalen aan het afgelopen jaar.

Ik ben benieuwd welke kleine dingen aan het eind van het jaar grote herinneringen blijken te zijn!


 N.B. Terwijl ik hier over nadacht, bedacht ik me dat zoiets ook hartstikke leuk is om te doen voor (de verjaardag van je) opa/oma/vader/moeder/man/vrouw.
Of op een bruiloft

4 opmerkingen:

 1. Wij hebben dit jaar zo'n pot gevuld en het was heel leuk om 'm te legen an alle briefjes te lezen. Het vervult je inderdaad met dankbaarheid voor alle goede dingen die je zijn overkomen. Ook leuk om je dingen te herinneren die je vergeten was...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. In zo'n jar is het ook nog meteen heel chic. Wij hebben dit met kerst gedaan, in een kartonnen doos dat dan wel ;-) Volgend jaar zeker weer, wij vonden het zelfs leuker dan de cadeaus (al dachten de kinderen daar anders over)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het gaat om de herinneringen toch, niet om de verpakking ;-) Leuk dat het ook bij jullie zo'n succes was!

   Verwijderen